Trav | The Magic Man – Bill O’Donell och Per Henriksen klara för Ahlsells Åby Invitational

By on 30 juli, 2016

Lördagen den 13 augusti, i samband med Åby Stora Pris, kommer ÅbyTravet att köra ”Ahlsells Åby Invitational”.

Kuskarna i loppet ska ha vunnit ett storlopp på Åby i karriären och bjuds in av Stig H Johansson och Erik Adielsson och i samråd med ÅbyTravet. Ett par wildcard också kommer att finnas med i startlistan.

Bill O’Donnell har vunnit över 5700 segrar och kört in drygt 100 millioner dollar under hans karriär. Han körde bland annat Per Eriksson stora stjärna Prakas till vinst i Hambletonian , han var också kusken bakom fantastiska Passgångaren Nihilator som tjänade fantastiska 2,1 millioner dollari början på 1980-talet . Han är också den kusk som kört snabbast sulkyhästen i historien, med passgångaren Cambest körde han ett Time Trail (rekordförsök) på 1.46.1 ( 1.06.0) Bill O’Donell är självklart invald i Hall Of Fame i USA

Jon W Pedersen:
”Att bjuda publiken på livslevande legendarer är vår vision med Ahsells Åby Invitational. Bill O’Donell är en ruskigt duktig kusk och är enligt mig av de absolut största genom tiderna. ”

Från Nordamerika kommer även Per Henriksen. Norrmannen som flyttade till USA 1980 och räknas som en av världens bästa travtränare. 1986 tränade han fram vinnaren utav världens största unghästlopp Hambletonian med Nuclear Kronos. Han har tränat fram flera miljonärer och vunnit över 1000 tränarsegrar.

Jon W Pedersen:
”Per Henriksen är internationellt toppnamn och en av de största tränarna i världen. Att han gästar oss under Åby Stora Pris helgen är väldigt stort och det ska bli enormt roligt att se honom. Per har en enorm vinnarskalle och han kommer garanterat köra för vinst”

Klara kuskar är följande:

Erik Adielsson – kör som Ahlsells kusk och räknas som en av Sveriges bästa kuskar.

Olle Goop – En av Sveriges mest meriterade kusk och tränare genom alla tiderna.

Anders Lindquist – Travguru nummer ett, som följer travet dygnet runt, Anders har kört på fler travbanor än de flesta och är fortfarande still going strong från sin fästnings borg på Grobois i Paris.

Hugo Langeweg Sr – Senior Langeweg från Holland är ett respekterat namn i hela Europa. Har tagit många derbysegrar genom åren.

Giampaolo Minnucci – Turnerade jorden runt med världens bästa häst genom tiderna Varenne. 

Bill O’Donell – Amerikansk legendar som har vunnit över 5000 lopp.

Per Henriksen – Grym hästkarl med många segrar i Amerikanska lopp.

Sport | Trav & Galopp
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login