Trav | Univers de Pan klar för Elitloppet

Av på 24 maj, 2015

I Finlandia Ajo visade Univers de Pan att han hittat toppformen, nu blir fransmannen en spännande utmanare i Elitloppet.

Vi har väntat på att den här klasshästens form ska infinna sig. Det känns otroligt kul att kunna bjuda in honom, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Förra året fick Univers de Pan sitt internationella genombrott som tvåa, på målfoto, i Prix de France. Han drog vidare till Skandinavien och vann i både Oslo Grand Prix och Finlandia Ajo.

Men tränaren Philippe Daugeard tackade till mångas överraskning nej till Elitloppet.

Vi siktar på nästa år, sa han då.

Hela 2015 har en hel travvärld hållit tummarna för att den sjuårige hingsten ska hitta tillbaka till storformen igen. Och i i Criterium de Vitesse de Basse Normandie visade Univers de Pan att han var att räkna med på allvar som trea från ledningen på 10.1, bara en tiondel från hans personliga rekord.

Den prestationen följdes upp med att han satt fast invändigt med alla krafter sparade som trea i Finlandia Ajo bakom vinnande Bret Boko. Univers de Pan fick aldrig chansen att utmana.

Philippe Daugeard var hur nöjd som helst efteråt:
Vi blev inbjudna till Elitloppet redan förra året men kände att hästen då inte var stark nog för uppgiften. I stället valde vi att sikta på 2015 och avstod därför från de hårda loppen under det franska vintermeetinget, däribland Prix d’Amerique. Univers de Pan är i bästa tänkbara författning till dagen.

Elitloppet avgörs 31 maj på Solvalla. Timoko (Frankrike), Maven (USA), On Track Piraten (Sverige), Digital Ink (Sverige), Wind Of The North (USA), B.B.S.Sugarlight (Norge), Support Justice (Norge), Nahar (Sverige), Voltigeur de Myrt (Frankrike) och Magic Tonight (Sverige) har tackat ja. Nuncio (Sverige) är också inbjuden.

Fakta: Univers de Pan
Nationalitet (ägare): Fransk (Olivier Horvath.)
Tränare: Philippe Daugeard
Kön: Hingst.
Ålder: 7 år e Kenya Du Pont – Gypsilore
Startprissumma: 13,4 miljoner kronor.
Rekord: 10.0.

Sport | Trav/Galopp
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in