Tre debutanter i herrlandslagets bruttotrupp till The World Games

By on 1 april, 2017
Mattias Samuelsson står just nu på 99 landskamper.
Foto: Per Wiklund

Herrlandslagets nye förbundskapten Mikael Hill har tagit ut sin första bruttotrupp, här är spelarna som är aktuella till The World Games i sommar.

The World Games är ett stort multisportevent som arrangeras 20-30 juli i polska Wroclaw. Innebandyn är med för första gången på 20 år. 1997 medverkade innebandyn som en uppvisningsidrott på The World Games i Lahti, men nu är man med som en officiell idrott för första gången. En medverkan här kan vara steget till att bli en olympisk idrott i framtiden.

Sveriges herrar är ett av sex landslag som deltar. Nu har Mikael Hill tagit ut en bruttotrupp på 17 utespelare och 4 målvakter.

Jag har tagit med fyra målvakter för att kunna följa dem under slutspelets gång och se hur de ser ut. Och även gardera om någon blir skadad så att jag har lite täckning, säger Mikael Hill och fortsätter: Bland utespelarna har jag tittat på flera saker. En del är erfarenhet av internationella matcher och att ha spelat den här typen av turneringar. Det blir ett späckat schema med fyra matcher på tre dagar. Jag har tittat på spelare som står för de delarna som jag vill ha, med fart i spelet i fötter, händer och tanke. Och även spelare som är användbara på flera positioner. Det är viktigt att ha många flexibla spelare eftersom vi bara är tolv utespelare.

Ja, när innebandyn avgörs 27-30 juli får lagen bara ha med 12 utespelare och 2 målvakter, matcherna är 3×15 minuter, därav den lilla truppen.

Det blir väldigt speciellt. Jag får tänka till hur jag ska använda killarna i matcherna. Då är det en fördel med kortare matcher, det lättar på belastningskontot, säger Hill.

Tre debutanter är uttagna i bruttotruppen. Det är IBK Dalens målvakt Måns Parsjö Tegnér, Växjö IBK:s Ludwig Persson och Mullsjö AIS Kim Ganevik. (Se nedan för kommentarer om trion).

Den slutgiltiga truppen tas ut 26 maj.

Jag fortsätter att åka land och rike runt och titta på matcher och intervjua tränare och sportchefer för att få ytterligare ett bra underlag. SM-slutspelet kommer att bli en del i det sista steget för att komma ner till 12+2, men sedan kommer Euro Floorball Tour (27-29 april) också där jag får bekanta mig med spelarna på ett annat sätt. Det blir också ett viktigt steg, säger Hill.

Bruttotruppen:

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
Johan Rehn, IBF Falun
Jonathan Paulsson, FC Helsingborg

Backar
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Markus Jonsson, Växjö IBK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Emil Johansson, IBF Falun

Forwards
Jonas Adriansson, IBF Falun
Kim Ganevik, Mullsjö AIS
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Johannes Larsson, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Ludwig Persson, Växjö IBK
Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK Dalen

Spelschema, The World Games:
Sverige-USA, 28 juli 12.00
Sverige-Schweiz, 28 juli 20.00
Semifinal, 29 juli 14.30/17.00
Final, 30 juli 12.30/15.00

Mikael Hill kommenterar debutanterna:

Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
– Måns har fått ett jättelyft sedan han kom till Dalen och fick förtroende som förstamålvakt. Han har vuxit med det förtroendet och är en nyckelspelare i deras lagbygge. Han spelar med pondus och energi, som jag har lärt känna genom Guldsteget.

Kim Ganevik, Mullsjö AIS
– Han har gått framåt de två senaste säsongerna. Han står för mycket av det spelet som jag gillar och han är användbar både som center och forward. Det är en fantastiskt bra tvåvägsspelare och väldigt användbar i boxplay.

Ludwig Persson, Växjö IBK
– Ludwig är en spelare som jag fick upp ögonen för i Smålandslaget. På SSL-nivå fattade jag tyckte för honom för två år sedan när jag var tränare i Mullsjö och vi mötte Växjö i SM-kvartsfinal. I år har han slagit igenom på bred front. Han är med i Guldsteget och han är en stor spelare i Växjö som spelar alla delar av spelet. Han är väldigt viktigt för deras lag. Det ska bli jätteintressant att se hur han mäter sig internationellt. Han är en väldigt eftertänksam spelare med bra huvud.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login