Tre enkla knep för mindre stress på jobbet

By on 21 mars, 2018

Mer 50% av arbetstagare i Europa upplever att stress är en vardag på arbetsplatsen, stress har en rad negativa effekter och kan i för stor utsträckning vara farligt för hälsan.

Därför har vi valt att lista 3 enkla knep du kan börja med redan imorgon för att minimera stressen på din arbetsplats!

Planera din dag!
Ju mer koll du har på vad du ska göra desto mindre stress upplever du, ta därför några minuter på morgonen eller på kvällen dagen innan och sätt en kortfattad planering över dagen.

Avbryt stillasittande
Att resa sig upp någon gång i timmen ökar blodcirkulationen för kroppen och hjärnan. Vilket håller dig pigg och allert. Det kan räcka att gå till kaffeautomaten, ta ett telefonsamtal på stående fot eller göra en JobOut med kollegorna. Detta kommer att hålla dig pigg och därmed förhindra att du halkar efter i arbetet och blir stressad.

Håll kosten
Vitaminer och mineraler är viktigt för att kunna behålla fokus och minimera risken för utmattning och/eller trötthet, vilket i sin tur kan sätta dig i stressade situationer. Undvik snabba kolhydrater som socker, vitt mjöl och processad mat. Satsa istället på frukt, grönsaker, nötter och bär för att hålla hjärnan och kroppen i schack.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login