Tre programkvällar avslutar sommarsäsongen på Stadra Teater

By on 11 augusti, 2022

Efter sommarens stora publikframgång ”Haren och vråken” av Lars Forssell – som spelas till och med 14 augusti – avslutar Stadra Teater sommarsäsongen 2022 traditionsenligt med tre programkvällar 17-19 augusti: Triumf att finnas – en poesikonsert kring Edith Södergran ; Svenskarna på Titanic med Claes-Göran Wetterholm; Sånger av Lars Forssell med Magnus Wetterholm.

Onsdag 17 augusti kl. 19.00:

Poesikonsert ”Triumf att finnas till” med Isabelle Moreau (text), Annika Blomfeldt (cello) och Jennie Åbrink (harpa). 

Foto: Lennart Eriksson

Edith Södergran! Den finlandssvenska poetens namn väcker känslor och minnen hos många. På Stadra blir det en poesikonsert där Isabelle Moreau åter levandegör de vidunderliga orden för oss. Detta i samklang med två musiker på harpa och cello. Under 50 minuter bildar text och musik en suggestiv stämning kring Södergrans dramatiska liv och dikt i denna poesikonsert. I föreställningen ingår bl.a. musik av Sibelius, Pärt och Bach. Efter föreställningen blir det nere vid Teaterkaféet Paradiset ett scensamtal tillsammans med Magnus Wetterholm.

Torsdag 18 augusti kl. 19.00:

Svenskarna på Titanic med Claes-Göran Wetterholm samt överraskningsgäster!

Foto: Dragan Popović

Det är en magisk och fantasifull värld som Claes-Göran Wetterholm leder oss in i. Trots att vi vet att den magin hade en tragisk verklighet – när världens största passagerarfartyg gick under på sin jungfruresa på kalla Atlanten år 1912. Ingen annan än Claes-Göran kan förmedla denna historia på ett så gripande sätt och som får publiken att känna starkt. Med avstamp från hans nyutkomna bok Svenskarna på Titanic tar han oss med på en vindlande resa som handlar om människors drömmar och förhoppningar om ett bättre liv.

Fredag 19 augusti kl. 19.00

Sånger av Lars Forssell med Magnus Wetterholm (sång) och Matts Norman (piano).

Foto: Dragan Popović

Snurra min jord låt mig följa med dig… Säg vad ni vill det finns en frihet som räcker till för mig i livet… Dina bröst är som svalor som häckar… Så får jag lov min markisinna, kom låt oss dansa här en menuett… Listan med Forssells sånger är så lång att den blir längre än självaste Landet Stadra. Men de stora artisterna som tolkat sångerna förut hörs knappt idag, de som förut gjort Forssells sånger kända. Bara någon gång då och då kan man på radion höra Ulla Sjöblom, Jan Malmsjö, Monica Nielsen, Sven Bertil Taube tolka dessa. Likafullt har sångerna något viktigt och vackert att berätta för oss idag. Därtill är de så smittande, omtumlande, underhållande. Det finns något riktigt skönt över tonerna och Forssells ord. Biljetter >>

Kommande program på Stadra:

  • 22-23 oktober: Berättelser vid brasans sken. En resa i ett landskap av historier och berättelser. Wallindagen firas i Stadra.
  • 29 oktober: Premiär på Svanesång av Anton Tjechov. Ny produktion på Bergslagens minsta teater, Teaterfoajén, Nora.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login