Tredje raka för lag Noreen efter 8-6 mot Österrike

By on 25 april, 2017
Foto: © WCF

Den svenska duon från CK Granit i Gävle fick en tuff start på mästerskapet efter förluster mot Kina och Sydkorea, men har efter det radat upp segrar. Den senaste kom mot Österrike med 8-6 efter imponerande svensk vändning i de två sista omgångarna.

Camilla och Per Noreen inledde den viktiga matchen mot Österrike övertygande och skaffade sig en tidig 4-1 ledning. Och det var svenskt övertag ända fram till sjätte omgången där Camilla och Per hamnade i trubbel. Det slutade med fyra poäng till Österrike och ledning vändes snabbt till underläge 5-6. Men det fanns mer finlir att plocka fram, och det i ett läge när det var som allra viktigast. Två svenska poäng i sjunde omgången vände till knapp ledning och efter en hundraprocentig slutomgång blev det stulen svensk poäng till vinst 8-6.

Segern innebär att Camilla Noreen, Per Noreen och coach Mikael Andersson klättrar upp till en delad tredjeplats i tabellen när två matcher återstår i grundserien. Det innebär också fortsatt hopp om en slutspelsplats och jakt på en OS-plats.

Mixed dubbel är en ny OS-gren i Pyeongchang 2018 och VM i Lethbridge, Kanada är det sista nålsögat för alla länder i kampen om de sju OS-platserna.

Vid VM på hemmaplan 2016 blev det en 19:e plats för Sverige. Drömmen om en OS-plats lever dock vidare men för att den ska bli sann krävs en topplacering vid årets VM. Totalt 39 länder finns med i startfältet och OS-poäng fördelas till de 12 bästa lagen.

Vid OS 2018 har Sydkorea som värdnation en plats och de sju övriga OS-platserna går till de länder som samlat flest poäng vid VM 2016 och 2017.

Gruppspel VM mixed dubbel 2017
Group A: Vitryssland, Brasilien, Kroatien, Estland, Finland, Ungern, Japan och Lettland.
Group B: Bulgarien, Danmark, Irland, Italien, Norge, Skottland, Serbien och Wales
Group C: Australien, Österrike, Kina, Israel, Sydkorea, Nederländerna, Polen och Sverige
Group D: Kanada, Tjeckien, England, Frankrike, Tyskland, Kazakstan, Turkiet och USA
Group E: Nya Zeeland, Rumänien, Ryssland, Slovakien, Slovenien, Spanien och Schweiz.

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login