Tribe Friday till ny festival i Askersund

Av på 10 april, 2022
Tribe Friday inviger ny film- och kulturfestival i Askersund!
Arkivbild

Tribe Friday inviger ny film- och kulturfestival i Askersund, festivalen är ett initiativ från Örebro Filmförening med stöd av Leader och kommer äga rum 6-7 maj på Sjöängen.

Örebro Filmförening har sedan hösten 2021 arbetat med att skapa en ny festival för att främja film- och kulturarbetare som är aktiva utanför storstäderna.

– Vi hoppas att festivalen blir en succé och kan återkomma varje år, säger projektutvecklare Hanna Wellander.

Viva Festivalen kommer bland annat bjuda på visning av kortfilmer som är skapade inom projektet med deltagare från olika delar av länet, konst från aniAra i Hallsberg, samt musikframträdanden från Alléskolan, Vertigaux, och Tribe Friday som nyligen varit med i Melodifestivalen kommer inviga festivalen den 6 maj. 

Tribe Friday är fast beslutna att ta över världen med deras signaturblandning av 2000’s-indierock, dansant pop och emo. Alltsedan debut-EP:n 2019 har bandet på kort tid har de fångat upp en hängiven global publik, turnerat på två kontinenter, spelats flitigt på radio och blivit nominerade till “Årets grupp” på P3 Guld, samt framträtt på galan med samma namn. Nu satsar Tribe Friday framåt med turnéer och färdigställer de sista bitarna på debutalbumet “bubbelgum emo” som väntas till våren 2022

Tribe Friday består av medlemmarna Noah Deutschmann (sång & gitarr), Isak Gunnarsson (gitarr) och Robin Hanberger Pérez (bas). De debuterade med EP:n ”Trying Your Luck” och därefter har ny musik kontinuerligt utkommit. Utöver P3 har de bland annat hyllats i inhemsk press som Gaffa såväl som internationell av bland andra Pitchfork.

Kultur | Askersund
Örebronyheter

Källa Örebro Filmförening
Om Leader
Satsningen har stöd av Leader som är en metod inom EU som går ut på att ideell, offentlig och privat sektor går ihop och arbetar för att stärka landsbygdens ekonomi och utveckla hembygden. Metoden kallas även Lokalt Ledd Utveckling och grundas i tanken att de som bor och jobbar inom ett område är bäst lämpade att utveckla det.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in