Trots köpfest på begagnatmarknaden ökar stillastående fordon hos fordonshandlare

Av på 8 augusti, 2020

Bil- och husbilsförsäljningen upplever ett sug på begagnatmarknaden, trots köpfest ökar problemet med stillastående fordon hos fordonshandlare. Sedan december 2019 till idag har stillastående fordon över 181 lagerdagar ökat med 51%, visar Vaxxa.se senaste analys.

– Nyinkomna inbyten och inköp växlas bort snabbt medan vi fortsatt ser mönster hos fordonshandlare där märke, modell eller geografiskt läge på vissa fordon är faktorer till försvårad försäljning. Vi hjälper handlare att snurra runt dessa stillastående fordon, för att öka handlares omsättningshastighet, säger Pär Larsson, VD på Vaxxa.

Även fast köpsuget är högt så har antalet fordon som stått längre än 6 månader ökat hos handlare. I december 2019 var det över 15 992 fordon som stått längre än 181 lagerdagar hos handlare. Idag har denna siffra ökat med 8164, alltså en total på 24 156 fordon som stått längre än 6 månader hos samma handlare.

Detta är ytterligare ett bevis på att vår plattform är viktigare än någonsin och att det finns ett behov av att få tusentals begagnade fordon matchade med en bred målgrupp av köpare över hela landet, säger Pär Larsson.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Vaxxa

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in