Tröttkört Örebro HK föll i första kvartsfinalsmatchen

By on 31 mars, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Kvartsfinal i Svenska Hockeyligan, där väntade Luleå Hockey på bortaplan för Örebro Hockey, man tog sig an ett Luleå som hade haft fördelen med en veckas spelledighet där Örebro kom från en åttondelsfinalsserie mot Brynäs som slutade i tisdags. Bägge lagen kom ut på isen i Coop Norrbotten Arena inför en kokande arena, där var det Luleå för hela slanten där Örebro såg mer eller mindre tröttkörda ut.

Örebro HK kom ut i den första perioden och hamnade på en gång på efterkälken där Luleå från start visade upp en helt annan nivå på hur man ska spela slutspelshockey, gästerna var helt enkelt inte med i någon sekvens över huvudtaget i den första tredjedelen av matchen. Det visade sig även i målprotokollet där hemmalaget hade en ledning med två mål när man gick in i den första pausvilan.

Det såg inte bättre ut den andra delen heller, Luleå trampade på och Örebro försökte hänga på. När halva matchen hade gått fick Rodrigo Abols tag i pucken i Luleås zon, snurrade runt och sprätte upp pucken i det vänstra krysset. Efter målet fick Örebro energi och man höjde nivån på sitt spel, man fick även till ett par riktigt vassa chanser. Under den offensiven drog man på sig en utvisning och gav Luleå ett powerplay, nu var inte hemmalaget sena att kunna utnyttja det övertaget och man kunde slå in ett mål till 4-1. Positivt var att Örebro i form av Rodrigo Abols kunde få hål på Luleås målvakt för att skicka signaler till resterande lag att man faktiskt kan rå på Luleå, om man inte drog på sig utvisningar skulle man kunna få det att fungera såklart.

Tempot i den tredje perioden lär inte gå till historian som någon sprakande tillställning, det var Luleå som drog ner det hela och trots det kunde inte Örebro varken komma ifatt eller få någon fördel tempot. Redan innan den sista delen hade Örebro valt att byta ut sin absolut bästa spelare i de två första perioderna målvakten Jhonas Enroth och Jonas Arntzen fick ställa sig mellan stolparna, där gjorde han det bra till stor del av den så kallade spelkvalitén. Jonas fick hur som helst släppa en puck bakom sig och slutresultatet skrevs till 5-1 i favör Luleå.

Nej det här var ingen kul tillställning för Örebro, man hann inte med i det mesta som hände på isen. Dåligt passningspel, inget fysiskt spel, lågt tempo, ingen intensitet och absolut ingen skärpa över huvudtaget. Om det var en effekt efter matcherna mot Brynäs och bara en dags vila återstår att se, förhoppningsvis kan man ladda om till omgång två i kvartsfinalen som spelas i Örebro på lördag 2 april 2022.

Där och då lär det vara en helt annan match då man kommer att åka in på isen inför ett kokande Behrn Arena, är det något man vet om Örebro HK är att man historiskt brukar kunna höja sig och spela bra mot just topplag, inget man gjorde idag men nu är det ny match som gäller!