Trygg-Hansas alkoboj prisas av IQ

By on 30 september, 2017

Nu blir Alkobojen ett IQ-projekt. IQ delar ut diplom till Alexandra Gahnström, barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa, för att uppmärksamma att deras satsning på alkobojar runt om Sverige blivit IQ-projekt nummer 1259. 

Syftet med Alkobojen är att uppmärksamma människor kring riskerna med att bada berusad och att få personer som har druckit alkohol att tänka till en extra gång innan de badar.

Alkobojen, som lanserades veckan innan midsommar 2017, är en låda som fästs på Trygg-Hansas ordinarie livbojar vid tolv olika populära badplatser runt om i Sverige. Genom att blåsa i alkomätaren på lådan går det att kontrollera sin eventuella promillenivå. Sedan starten har det totalt genomförts 656 alkotester som bland annat visar att knappt fyra av tio som använd alkoholbojen varit alkoholpåverkade.

– Vi är verkligen glada att vår satsning på alkobojar runt om i Sverige nu blir ett IQ-projekt. Att öka förståelsen kring varför alkohol och bad inte hör ihop är en väldigt viktig fråga för oss på Trygg-Hansa och jag hoppas att vårt arbete med alkobojar leder till färre alkoholrelaterade olyckor på våra badplatser, säger Alexandra Gahnström, försäkringsexpert på Trygg-Hansa. 

Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är också att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. Trygg-Hansas satsning på alkobojar blir IQ-projekt nummer 1259.

– Trygg-Hansa har på ett nytt och innovativt sätt lyft riskerna med att bada i samband med alkoholkonsumtion. För oss på IQ var det självklart att detta skulle bli ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login