Tufft besked för de anställda och ett hårt slag för Lindesberg

Av på 3 september, 2020

I juni varslades 300 anställda om uppsägning på Meritor i Lindesberg och på onsdagsförmiddagen kom beskedet om att 107 personer sägs upp.

Anledningen till uppsägningarna är marknadsförändringar i spåren av coronapandemin.

– Nyheten om uppsägningarna är framför allt ett tufft besked för de anställda, men också ett hårt slag för Lindesberg som ort. Välmående företag är viktigt för Örebroregionens utveckling, och som representant för den myndighet som ansvarar för den regionala utvecklingen i länet är detta ett väldigt tråkigt besked att ta emot, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Utifrån det möte som Irén Lejegren och landshövding Maria Larsson hade tillsammans med representanter från olika delar av näringslivet den 1 september så styrker detta bilden av att det råder osäkerhet inom många delar av näringslivet och inte minst inom industrin.

– Att Meritor säger upp 107 personer är sorgligt, även om det är bättre än de 300 som företaget varslade om i juni. När det handlar om industrin så vet vi att det ser olika ut. Vissa bolag har det tufft och funderar över framtiden när andra upplever hög efterfrågan och lyckades ta marknadsandelar av konkurrenter som verkar i länder som varit mer nedstängda. Örebro län är ett industrilän och det är viktigt för oss att vi behåller både människor och kompetens inför framtiden, säger Irén Lejegren.

Industrin och närliggande tjänstesektorer svarar för cirka 45 procent av den regionala ekonomin.

Region Örebro län har kontakt med företagets ledning och för dialog om hur stödet till de drabbade medarbetarna och till företaget kan se ut i den rådande situationen.

– Vi för också en diskussion med nationella företrädare kring situationen i vårt län, säger Irén Lejegren.

Länet | Lindesberg
Örebronyheter

Källa Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in