Tufft och tajt i derbyt mellan IBF Örebro och Lillån IBK

By on 9 februari, 2017

Hett derby i Idrottshuset mellan IBF Örebro och Lillån IBK i innebandyns Allsvenskan Södra, en match som betydde mycket för bägge lagen.

Första perioden blev som väntat ett ställningskrig där bägge lagen kände av varandra och därigenom inte tog några större risker, trots riskminimerandet så slutade perioden 1-1.

Den andra perioden började som den första men med den skillnaden att IBF Örebro gjorde 2-1 i den första minuten, vilket ledde till att Lillån blev tvungna att gå framåt. Spelet blev en aning öppnare, Örebro tryckte in både 3 och 4-1 innan de nionde minuten.

IBF backade hem och vårdade bollen efter ledningen, något som kom att straffa sig då Lillån gick upp till 4-2  efter 14 minuter. Spelet återgick till ett givande och tagande med växlande tempoökningar, resultat efter två perioder 4-2 till IBF Örebro.

Tredje perioden började i ett högt tempo där Örebro öppnade med att göra 5-2 efter en spelomvändning, efter det böljade spelet fram och tillbaka och det blev både slarvigt och okoncentrerad. Det var Lillån som drog upp ett riktigt högt tempo och kunde reducera till 3-5 10.17 in i perioden, med ca tre minuter kvar av matchen tog Lillån ut målvakten vilket ledde till att IBF gå fram till 6-3 18.38 in i den tredje och matchen var avgjord.

Sammanfattningsvis vann rätt lag sett över 60 minuter, i första och andra perioden var Lillån med ganska bra i matchen. I den tredje däremot var det IBF Örebro som var det dominerande laget och siffrorna kunde ha blivit större i Örebros favör om skärpan hade funnits, nu räckte dock spelet till och IBF vann med 6-3.