Tung förlust för BIK Karlskoga mot IF Björklöven

By on 26 oktober, 2018

BIK Karlskoga åket till Umeå för att ta sig an IF Björklöven, Björklöven som senast vann mot Tingsryd efter straffar. Karlskoga förlorade senast mot Pantern hemma i förlängningen så inför denna match hade man fortfarande bara en match där man förlorat under full tid.

Björklöven inledde bäst i första perioden med en intensiv offensiv som man höll i och efter fem minuter stod det 12 – 1 i skott till Björklöven. Karlskoga jobbade sig dock in i matchen efter tio minuter började man få till något som liknade ett spel. Perioden blev mot slutet mycket jämnare och Karlskoga tog igen skotten något. Karlskoga satte full fart från start i den andra perioden och lyckades efter bara 24 sekunder få in första målet, detta satte nivån för perioden och det blev ett betydligt intensivare spel från båda lagen. Detta blev en betydligt mer underhållande period än den första och vi bjöds på hela fyra mål och den slutade 2 – 2, ett rättvist resultat tycker jag. Om Karlskoga började andra perioden bäst så var det Björklöven som började tredje bäst och 31 sekunder tog Björklöven ledningen, de fortsatte sedan att dominera spelet ända fram till fyra minuter kvar då man bjöd in Karlskoga i spelet. I den 18 minuten tog Karlskoga timeout och när man fått kontroll på pucken i offensiv zon tog de ut målvakten. Karlskoga lyckades dock inte göra något mål och matchen slutade 4 – 2 och den andra förlusten under ordinarie tid för Karlskoga.

Matchen började trögt för båda lagen och första halvlek var ingen rolig historia. Den andra perioden var helt klart Karlskogas även om Björklöven kom tillbaks särkilt mål mässigt mot slutet av perioden. I den tredje tappade Karlskoga sitt spel helt och hållet och Björklöven kunde gå ifrån. Karlskoga kändes lojt i den tredje perioden och vinsten för Björklöven var välförtjänt.

Fakta:

Första perioden efter två minuter blev Mikael Eriksson utvisad för Karlskoga men man lyckades döda den. I den 15 minuten blev Emil Lundberg utvisad för Björklöven men även de lyckades spela ut det underläget.

Första perioden 0 – 0, matchen
Skottstatistik Björklöven 17 – Karlskoga 9

Andra perioden han bli 24 sekunder gammal när Fredrik Forsberg satte 1 – 0 för Karlskoga. Nio minuter in i perioden blev Mikko Pukka utvisad för Björklöven och en minut senare satte Fredrik Forsberg 2 – 0 för Karlskoga. 20 sekunder senare reducerade Jakob Stenqvist och 1 – 2 till Björklöven. I den 14 minuten var det dags för kvittering då Alexander Wiklund satte 2 – 2 för Björklöven.

Andra perioden 2 – 2, matchen
Skottstatistik Björklöven 11 – Karlskoga 15

Tredje perioden var 31 sekunder när Emil Lundberg slog in ledningsmålet för Björklöven, 3 – 2. I nionde minuten var det dags igen och Jacob Peterson utökade Björklövens ledning till 4 – 2.

Tredje perioden 2 – 0, matchen 4 – 2