Tung förlust för BIK Karlskoga

By on 20 oktober, 2021
Arkivbild

Under onsdagen tog IBK Karlskoga emot Tingsryds AIF hemma i Nobelhallen för den åttonde omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Det var ett desarmerat Karlskoga som kom till match då man saknade hela sju spelare, skadade kvartetten Henrik Larsson, Edwin Lindström, Åke Stakkestad och Sebastian Collberg samt avstängda trion Arvid Aronsson, Mikael Eriksson och Wilhelm Westlund. Hemmalaget hade innan matchen bara förlorat en match och det var borta mot HV71. Tingsryd å andra sidan hade vunnit sina två senaste matcher men hade för övrigt haft varierande resultat.

Det var Tingsryd som började den första perioden bäst och kunde i den femte minuten ta ledningen genom Allan Mc Shane. Det kändes lite motigt för Karlskoga som initialt inte fick igång sitt spel, men de jobbade sig in i matchen och i den 16 minuten kunde hemmalaget kvittera. Efter målet var det mer Karlskoga i spelet och man skapade flera chanser. Perioden slutade 1-1.

Karlskoga kom ut bra i den andra perioden och i den sjunde minuten fick Tingsryd sin första utvisning av tre så att Karlskoga fick spela fem mot fyra under en period. Tingsryd lyckades dock rida ut detta och stärkta efter bedriften började man jakten på ett ledningsmål. I den 18 minuten så lyckades bortalaget också med att sätta ledningsmålet genom Sebastian Åkesson. Perioden slutade 1-0 till Tingsryd.

Den tredje perioden kändes nästan lite trevande i början då Tingsryd började bevaka sin ledning, men i den 14 minuten kunde Karlskoga kvittera genom David Lilja efter en sekvens med massivt Karlskogatryck. Karlskoga fick en massiv energi av målet men fick en utvisning och i efterföljande powerplay kunde Tingsryd åter ta ledningen genom Tobias Fladeby och bara två minuter senare kunde han göra sitt andra mål och 2-4 till Tingsryd. Men Karlskoga hade inte gett upp och tog ut målvakten, i det efterföljande spelet kunde David Lilja reducera till 3-4. Hemmalaget fortsatte att satsa på kvittering och hade några vassa chanser men slutresultatet blev 4-3 till Tingsryd.

En mycket svängig match där an verkligen såg att Karlskoga var vingklippt på grund av sin långa frånvaro lista för det är klart att det inte är många lag som klarar att sakna sju spelare. Nu hoppas vi att några spelare kan komma tillbaks inför fredagens match.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Fredag den 22 Oktober hemma i Nobelhallen mot Troja-Ljungby.

Matchfakta:

Första perioden femte minuten mål Tingsryd, Allan Mc Shane satte 0-1. 16 minuten mål Karlskoga, Johan Larsson kvitterade 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 8 – Tingsryds AIF 4

Andra perioden  sjunde minuten utvisning Tingsryd, två minuter Roman Semjonov Charging. Powerplay Karlskoga, inget resultat. Åttonde minuten utvisning Tingsryd, två minuter Jakob Bondesson Tripping. Powerplay Karlskoga, inget resultat. Nionde minuten utvisning Tingsryd, två minuter Simon Åkerström Interference. Powerplay Karlskoga, inget resultat. 14 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Tripping. 18 minuten mål Tingsryd, Sebastian Åkesson satte 1-2.

Andra perioden slutade 1-0 till Tingsryd
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 7 – Tingsryds AIF 12

Tredje perioden 14 minuten mål Karlskoga, David Lilja kvitterade 2-2. 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Slashing. Powerplay Tingsryd, mål Tobias Fladeby 2-3. 17 minuten mål Tingsryd, Tobias Fladeby satte sitt andra mål 2-4. 19 minuten mål Karlskoga, David Lilja satte 3-4. 19 minuten utvisning Tingsryd, två minuter Kim Tallberg Roughing.

Tredje perioden slutade 2-2