Tung förlust för Örebro borta mot Frölunda

By on 28 februari, 2019

Örebro HK åkte till Göteborg mötte Frölunda HC i den 46 omgången av SHL, Örebro kom till spel med fem raka vinster i ryggen. Örebro är inne i en stark period just nu, nya målvakten Jhonas Enroth har gjort det bra men brukar ha det svårt i Göteborg.

Det märktes från start att se att det var två formstarka lag som möttes, det var ett helt annat tempo, annan skridskoåkning och framför allt fysiskt. Första perioden slutade oavgjort efter stök, bök, snabbt spel och varsitt mål från bägge lagen.

Andra perioden blev den första lik, Frölunda började bäst och Örebro kom in i den och jämnade ut spelet. Utvisningsmässigt sett hade Frölunda två och Örebro en utan att något av lagen gjorde något mål, perioden slutade 0-0.

Tredje perioden blev även den en jämn tillställning, Örebro släppte tyvärr in ett mål i boxplay, ett mål som gav Frölunda ledningen. Hemmalagets 3-1 mål kom genom en helt ren Mattias Nörstebö som mellan benen kunde utöka till 3-1 med fyra minuter kvar, det är såna lägen en världsmålvakt ska klara av för än så länge har Jhonas Enroth ställts på några större utmaningar. Perioden slutade 3-0 till Frölunda.

Sett till 60 minuter var det Örebro som var närmast med ramträffar, mer rena lägen. Att Frölunda vinner berodde på en uppryckning i den tredje perioden, samt att i Jhonas Enroths första svåra läge sedan han började vakta Örebros mål släppte in en puck mellan benen som han borde ha tagit. Sett till den fadäsen gjorde han det bra med att komma ut och skära av skottvinklar och mota puckar, men det är som sagt var dags att visa att han även tillför det där lilla extra som gör en stormålvakt, nämligen att ta sitt spel till högre nivåer.

Lagmaskinen Örebro gjorde en riktigt bra insats och var det bättre laget, men det var tillfällen som avgör matchen. Som Örebro spelade mot Frölunda så är det långt ifrån kört att ta sig uppåt i tabellen.

Som Mattias Nörstebö i Frölunda sa till Cmore:
Örebro rullar bra med oss och det var en krigarinsats som gjorde att vi vann, de var bättre i de två första perioderna men Örebro var bättre när det kommer till målchanser. Vi steppade upp i tredje, det var det som gjorde att vi vann.

Örebro missade poäng i jakten mot slutspelsplats, Brynäs fick med sig en poäng hemma mot Skellefteå och de ligger nu fyra poäng före, Linköping förlorade hemma mot Växjö Lakers och inga poäng där inte för hemmalaget. Det här innebär att det är fortsatt sex poäng upp till slutspel för Örebro och närmast väntar Växjö Lakers hemma i Behrn Arena redan nu på Lördag och på Tisdag 5 Mars blir det Timrå borta, med sex omgångar kvar lever hoppet för med det spel Örebro visade upp i kvällen match ser det ljust ut.

Första perioden 15 minuten utvisning Örebro, 2 + 10 minuter Glenn Gustafsson tackling mot huvudet. Powerplay Frölunda mål 16 minuten, Simon Hjalmarsson gjorde 1-0. 16 minuten mål Örebro, Linus Arnesson kvitterade till 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Frölunda HC 12 – Örebro HK 12

Andra perioden elfte minuten utvisning Frölunda, två minuter Patrik Carlsson hög klubba. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert hög klubba. Spel fyra mot fyra i 58 sekunder, inget utdelning. Powerplay Frölunda 1.02 minuter, ingen utdelning. 16 minuten utvisning Frölunda, två minuter Mattias Nörstebö hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Frölunda HC 7 – Örebro HK 8

Tredje perioden sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä hooking. Powerplay Frölunda, ingen utvisning. 14 minuten mål Frölunda, Mats Rosseli Olsen gjorde 2-1. 16 minuten mål Frölunda, Mattias Nörstebö gjorde 3-1. 20 minuten mål Frölunda i öppet mål, Mats Rosseli Olsen gjorde 4-1.

Tredje perioden slutade 3-0 till Frölunda