Tung förlust för Örebro Hockey mot Luleå Hockey

By on 10 januari, 2019

Örebro Hockey tog sig an Luleå Hockey på bortaplan i den 31 omgången av Svenska Hockeyligan, det gjorde de fortsatt med Stefan Steen i kassen. Luleå kom från två raka förluster, medans Örebro haft två bortavinster på raken.

Örebro började den första perioden med bra fart och intensitet något som man behöll genom hela perioden, efter halva perioden bar detta frukt och man tog ledningen. Luleå var definitivt inte utspelade men de var Örebro som förde matchen, trots detta lyckades Luleå kvittera i slutminutrarna.

Den andra perioden liknade på många sätt den första med bra intensitet och fart, Örebro tog även här ledningen men där Luleå lyckas kvittera mot slutet. Detta trots att Örebro spelade mycket bra ishockey.

I tredje perioden blev det mycket kamp vilket var ett spel som passade Luleå bättre och även om Örebro hade flera chanser men det var Luleå som tog vara på sina chanser och gjorde två mål.

Örebro gör två bra perioder den första och andra medan den tredje gick till Luleå, på det hela gör Örebro en bra match men man gör några misstag som straffar sig. Dessutom vann Mora över Linköping vilket gjorde att Örebro nu halkade ner under strecket för nedflyttnings playoff.

Nästa match är nu på lördag den 12 januari då man åter möter Luleå fast denna gång hemma i Behrn Arena.

Första perioden tionde minuten mål Örebro, Kalle Olsson gör 1-0. 13 minuten utvisning Luleå, Erik Gustafsson fick två minuter för hooking. Powerplay för Örebro, utan resultat. 19 minuten mål Luleå, Niklas Olausson kvitterar 1-1.

Första perioden slutade 1-1.
Skottstatistik första perioden Luleå Hockey 9 – Örebro HK 7

Andra perioden tredje minuten mål Örebro, Nick Ebert gör 2-1. Åttonde minuten utvisning Örebro, Kristian Näkyvä får två minuter för hooking. Powerplay för Luleå, utan resultat. 15 minuten utvisning Örebro, Rasmus Rissanen två minuter för fördröjande av spel. Powerplay Luleå mål, Robin Kovacs kvitterar 2-2 målet kom i 16 minuten.

Andra perioden slutade 1-1.
Skottstatistik första perioden Luleå Hockey 10 – Örebro HK 6

Tredje perioden tredje minuten utvisning Luleå, två minuter lagstraff för många spelare på isen. Powerplay Örebro utan resultat. Sjätte minuten mål Luleå, Johan Harju gör 3-2. 15 minuten utvisning Luleå, Johan Forsberg får två minuter för slashing. Powerplay för Örebro, mål Luleå genom Jack Connolly 4-2 i numerärt underläge. Målet kom i den 17 minuten. 18 minuten utvisning Örebro, Gustav Bäckström två minuter för roughing och Luleå Robin Kovacs två minuter för roughing vilka kvittades.

Tredje perioden slutade 2-0 till Luleå