Tung förlust för Örebro i Södertälje!

Av på 14 februari, 2013

Inför matchen:
Örebro kommer till Södertälje med åtta raka segrar och får ses som Allsvenskans hetaste lag. Södertälje är dock ett starkt hemmalag som är vana att föra spelet.

Samtidigt är det också Allsvenskans bästa powerplay (SSK) som möter det bästa boxplayet (Örebro) i serien. Örebro har också haft problem med sitt powerplay spel. Kan det bli en förändring ikväll då slagen om kvalserieplatserna fortsätter.

Period 1:
Örebro börjar matchen piggast och skapar ett bra tryck i SSk:s försvarszon. Hemmalaget ser inte ut att vara med i matchen och ser riktigt bleka ut. Jared Aulin och Marcus Wienstock skapar flera bra chanser för Örebro. Men bortalagat dra även på sig utvisningar, detta tänder SSK som börjar komma in i matchen. Och när hemmalaget spelar sitt andra powerplay för kvällen gör Gustav Björklund 1-0 , Damien Fleruy stod för ett drömpass fram till målet. På slutet av perioden dra Örebro upp tempot i sitt powerplay men lyckas inte göra mål.

Period 2:
Hemmalaget börjar den andra perioden bättre än den första. Man har bra fart under skridskorna och spelar intensivt. Men Örebro står upp bra och försvara sig, än så länge har de inte tappat matchen. Örebro visar också varför man har det bästa boxplayet i serien då man står emot ett 5-3 läge för SSK. Hemmalaget lyckas inte skapa några klara chanser under sitt poweplay. Mitt i SSK pressen får Örebro en chans att göra mål i 5 mot 4. Dock slutar det illa då Robert Carlsson gör 2-0 för SSK efter att Örebro slarvade i mittzon. Perioden tar slut och det står 2-0 till hemmalaget.

Period 3:
Den sista perioden börjar bra för SSK då William Nylander kommer in anfallszon och prickskjuter 3-0 till hemmalaget. Örebro som fortfarande hade chansen att ta sig tillbaka in i matchen fick en riktig kalldusch . Men bortalaget kommer tillbaka då Anders Eriksson trycker in en retur och helt plötsligt har Örebro kontakt igen, men tiden är emot dem. Dock skapar bortalaget många bra chanser i både powerplay och 5 mot 5. Mot slutet av matchen plockar Örebro ut målvakten och SSK kan till slut göra mål genom Fredric Andersson. Slutresultatet blir 4-1 till hemmalaget och Örebros segersvit fick ett tungt slut.

Södertälje – Örebro 4-1 (1-0,1-0,2-1)
Södertälje: Gustav Björklund, Robert Carlsson, William Nylander, Fredric Andersson.
Örebro: Anders Eriksson
Skott: 27-40
Publik: 2926

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Robert Carlsson, Södertälje
SSK-profilen gjorde ikväll ett mål och två assist, och jobbade mycket i det tysta. Han är viktig för klubben och visade varför.

svampsvamp
William Nylander, Södertälje
Här har vi en framtida storstjärna. Ikväll visade Nylander jr prov på både fart och kreativitet, han kommer förmodligen bli lika bra som sin far.

svamp
Fredric Andersson, Södertälje
Precis som Carlsson jobbar Andersson mycket i det tysta, men ändå lyckas han producera. Ikväll blev det 1 + 1 för SSK-spelaren.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in