Tunga Örebro stod emot Djurgården och vann välförtjänt

By on 16 februari, 2019

Örebro HK åkte till Stockholm för att möta Djurgårdens IF för andra matchen i ett back to back möte i den 42 omgången av SHL, forne VM-målvakten Jhonas Enroth debuterade inte och det var Stefan Steen som vaktade buren.

Djurgården kom som väntat ut starkt och var bäst i den första delen av den första perioden där Örebro drog på sig en utvisning men klarade av underläget, 34 sekunder efter att Örebro var fulltaliga kunde den tidigare utvisade Marcus Weinstock göra 1-0. Efter målet var det Örebro som successivt åt sig in i matchen och kunde ta över, perioden slutade 1-0 till Örebro.

Örebro var det tyngre laget i den andra perioden där de var lugna och trygga i sitt spel, även under de två utvisningar som de drog på sig såg det stabilt och bra ut.
Perioden slutade 0-0

Tredje perioden var en kamp över 20 minuter där Djurgården öka tempot och intensiteten ökade, mitt i hemmalagets press stack Örebro upp i form av Shane Harper som kunde göra 2-0 i den tionde minuten. Efter målet ökade Djurgården pressen, men Örebro spelade lugnt, stabilt och kunde hålla tiden ut.

Sett över tre perioder var det Djurgården som kom ut bäst, men det höll bara i sju – åtta minuter sen tog Örebro över. Det var ett lugn som låg över Örebro, i egen zon trycktes Djurgårdens spelar ut och de kom inte in framför Stefan Steen i Örebro mål många gånger. En faktor till vinster var Örebros målvakt Stefan som var steensäker och spred ett lugn i defensiven, det var inte mycket som kändes riktigt farligt när Djurgården var på besök. Med den insatsen har tränare Niklas Eriksson ett angenämt problem när han ska bestämma vem som ska vara förstemålvakt med tanke på att Jhonas Enroth ska komma in och frälsa målvaktsproblemen.

Nu vann Örebro välförtjänt och har visat upp ett grymt bra spel mot ett normalt svårspelat Djurgården som man normalt har otroligt svårt för, men som det nu har sett ut är det bara att hålla i spelet och köra på i samma stil.

Nu har Örebro tagit två vinster på två dagar, full pott med andra ord. Mora däremot har tappat poäng på två raka matcher, vilket har gjort att Örebro nu ligger tre poäng före i tabellen.

I den 43 omgången Onsdag 20 Februari 2019 tar sig Örebro an Linköping HC i Behrn Arena.

Fakta:

Första perioden femte minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock slashing. Powerplay Djurgården, ingen utdelning. Åttonde minuten mål Örebro, Marcus Weinstock gjorde 1-0. Elfte minuten utvisning Djurgården, två minuter Dennis Svensson slashing. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistiken första perioden Djurgårdens IF 10 – Örebro HK 6

Andra perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Anton Hedman slashing. Powerplay Djurgården, ingen utdelning. Sjunde minuten utvisning Djurgården, två minuter Erik Walli-Walterholm interference. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 14 minuten utvisning Djurgården, två minuter Jesper Pettersson hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Anton Hedman slashing. Powerplay Djurgården, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistiken andra perioden Djurgårdens IF 7 – Örebro HK 7

Tredje perioden tionde minuten mål Örebro, Shane Harper gjorde 2-0. 14 minuten timeout Djurgården.

Tredje perioden slutade 1-0