Tungt fall för Örebro SK mot Hammarby IF

By on 27 juli, 2020
Arkivbild.

Örebro SK åkte under måndagen till Tele2 Arena för att ta sig an Hammarby IF i den elfte omgången av allsvenskan 2020.

Örebro som senast spelade oavgjort mot Helsingborg var inför matchen hoppfulls då Hammarby inte visat någon större form på sista tiden.

Den första halvleken började jämnt och lagen bytte chanser, men Hammarby jobbade sig in mer och mer i matchen och i den 32 minuten slog Gustav Ludwigson in 1-0 för Hammarby. Direkt på avspark efter målet satte Örebro fart och Erik Björndal var mycket nära att kvittera. Men på slutet av halvleken tog Hammarby över och skapade flera chanser. Halvleken slutade 1-0 till Hammarby.

Hammarby satte full fart från start och i 47 minuten satte Mads Fenger 2-0 till Hammarby efter en hörna. Hammarby fortsatte att dominera matchen och Örebro hade inte många chanser, men i den 67 minuten slog Besara en riktigt farlig frispark som dock målvakten räddade. Hammarby fortsatte att pressa på och i den 73 minuten fick Hammarby en frispark cirka 30 meter från mål som Abdul Khalili lyckades slå i mål trots att Oscar Jansson var på den och 3-0 till Hammarby. Örebro försökte forcera på slutet men Hammarby hade matchen under kontroll och matchen slutar 3-0.

Hammarby blev helt enkelt för svåra för Örebro och man lyckades helt enkelt inte få igång sitt omställningsspel vilket har varit lagets styrka i årets allsvenska.

Nästa match spelar Örebro SK hemma på Behrn Arena mot Falkenbergs FF den 1 Augusti.

Matchen slutade Hammarby IF 3-0 Örebro SK.