Turnépremiär för Strage på Makeriet

By on 1 september, 2022
Fredag 2 september kommer Fredrik Strage till Örebro på Makeriet.
Foto: Magnus Talib

På fredag inleder Fredrik Strage sin höstturné på Makeriet i Örebro, hans enmansshow ”Strage on stage” kommer till 16 städer med start i Örebro på Makeriet innan den avslutas på Södra teatern i Stockholm i december.

Förra gången Strage besökte Örebro fick han ta emot Live at Hearts pris ”Musikörat” 2019.

– Det priset var så smickrande att jag fick storhetsvansinne och skrev min egen show, säger Fredrik Strage. Det är oerhört roligt att få inleda min höstturné i en riktig rockstad som Örebro.

Turnén arrangeras av Kulturaktiebolaget som just börjat samarbeta med Strage, han ser stora fördelar med att ha en riktig agentur.

– Kulturaktiebolaget har koll på grundläggande saker som att man inte ska boka ett gig i Sundsvall på fredagen och ett i Göteborg på lördagen, vilket jag själv lyckades göra i våras. Dessutom får jag en riktig rider! Jag övervägde att be om 20 vita kattungar i logen, som Mariah Carey. Eller en boaorm plus en AK-47:a, som Nikki Sixx.

Journalisten och författaren Fredrik Strage är känd från TV4 Nyhetsmorgon, Dagens Nyheter, ”Så mycket bättre” och sin podcast ”Hemma hos Strage”. Hans show är en blandning av föreläsning, standup och popkulturell predikan. Den handlar om vad musik betyder för oss. ”Strage on Stage” är en underhållande resa genom rockmytologi, popnostalgi, idoldyrkan, vinylfetischism och oläsliga bandloggor.

Röster om ”Strage on Stage”:

”Strage on Stage är roligt, smart och härligt nördigt. /…/ Det är underhållande och folkbildande på samma gång. Det bor ju en liten skollärare i varje riktigt bra rockjournalist som bekant.”
– Jerry Prütz, Rocknytt

”Där andra musikkritiker försöker tillkämpa sig smakmakt genom att trycka ned och döma ut väljer Fredrik i stället att lustfyllt skildra och få oss att se det humoristiska, vackra och rörande även i den fula, fåniga och förunderliga delen av populärkulturen – till och med i det som inte är synth och svartrock. Han får mig helt enkelt att bli nyförälskad i moderniteten. Det här är rockjournalistik som stor berättarkonst. Om du har en chans att se honom på scen, missa det inte. Det är en ynnest att få leva i Fredrik Strages era.”
– Johan Norberg

”Strage är fullkomligt underbar att lyssna på.”
– Alexander Forslund, Barometern

Fredag 2 september kommer Fredrik Strage till Örebro för ett framträdande på Makeriet under Live At Heart med sin show ”Strage on stage”.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Kulturaktiebolaget

You must be logged in to post a comment Login