Tusentals sprang och promenerade ihop miljoner till kampen mot barncancer

By on 4 oktober, 2020

Under barncancermånaden valde tusentals människor att samla in pengar till kampen mot barncancer genom att delta i idrottseventen ”Run of Hope tillsammans med Vitamin Well” och ”Walk of Hope”. Totalt samlade motionärerna in 2,4 miljoner kronor.

Över 7 000 personer valde att promenera eller springa i kampen mot barncancer under september månad. Med anledning av corona hade loppen försetts med restriktioner enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangörer hade även erbjudits den nya möjligheten att hålla sitt Run of Hope och Walk of Hope virtuellt. Totalt valde ungefär en fjärdedel av alla arrangörer att nappa på den virtuella nyheten.  

– Trots dessa omständigheter samlades det in över 2,4 miljoner kronor. Vi känner alltid en enorm ödmjukhet och tacksamhet inför alla de som engagerar sig i våra idrottsevent, men i år har de överträffat sig själva, säger Nathalie Hillerström, projektledare på Barncancerfonden. 

De båda idrottseventen arrangeras av privatpersoner och företag runt om i Sverige. Alla pengar som samlas in går till Barncancerfondens fortsatta arbete att finansiera forskning och stödinsatser till de barn och familjer som drabbas.

Run of Hope tillsammans med Vitamin Well, 2020 i korthet
  • Antal arrangörer: 90
  • Antal deltagare: 4719 
  • Totalt insamlat: 1 313 054 kronor

Regionalt
Örebronyheter

Källa Barncancerfonden

You must be logged in to post a comment Login