Två debutanter i damlandslagets VM-kvaltrupp

By on 12 januari, 2017
Sveriges damlandslag. Foto: Per Wiklund

Två debutanter finns med i Sveriges damlandslags VM-kvaltrupp. Uppsalas Klara Molin och Linköpings Anna Wiman tar plats i laget.
– Anna har gjort det väldigt bra i Linköping, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Damlandslaget, som är regerande världsmästare, spelar VM-kval i Madrid 1-4 februari. Nu har förbundskapten Andreas Lundmark tagit ut en trupp på 20 spelare, där två debutanter finns med.

Uppsalas Klara Molin var uttagen redan till Euro Floorball Tour i november, men blev magsjuk precis innan och missade turneringen. Nu får hon chansen igen.

Vi kommer att prova henne lite högre upp i banan än vad hon är van vid i Uppsala. Vi tror att vårt spel passar henne ännu bättre. Den aggressiva, fysiska delen kan komma i sin rätt i landslaget, säger Lundmark och fortsätter: – Hon imponerade redan förra året som U19-landslagsspelare. Hon tar ett stort ansvar i Uppsala. Men hon är ung fortfarande och behöver skaffa sig erfarenheter nu. Hon har en stor chans att spela VM.

Den andra debutanten är Linköpings Anna Wiman. 26-åringen har gjort 10 U19-landskamper och medverkade också i student-VM i somras. Nu får hon alltså chansen igen.

Jag tycker att hon efter student-VM har jobbat mycket med de bitar som hon insåg att hon måste jobba med. Anna har gjort det väldigt bra i Linköping även om laget har gått tungt. Hon är mer aggressiv nu än i student-VM och är en av de smartaste spelarna vi har i landet, säger Lundmark.

När Sverige spelade VM-kval 2015 tog Lundmark ut en trupp med spelare som vanligtvis inte blir uttagna i landslaget. Nu är det dock annorlunda, då Lundmark matchar en oerhört stark trupp.

Det var rätt där och då. Vi ville testa och bygga för några år framåt och skapa relationer. Och det är ju faktiskt några i den här truppen som var med där också. Nu känns det som att det är ännu mer fokus på VM. Då vill vi ta chansen att ta vara på varje läger.

Täbyduon Louise Wickström och Jennifer Stålhult, och även KAIS Moras Therése Karlsson, lämnas hemma på grund av nödvändig rehabilitering.

Det är inget allvarligt, mer säkerhetsåtgärder. Även om det är lättare matcher blir det att slitsamt då vi ska genomföra flera träningspass också, säger Lundmark.

Spelschema:
1 februari 13.00, Sverige-Slovenien
2 februari 10.00, Danmark-Sverige
3 februari 19.00, Sverige-Norge
4 februari 16.00, Frankrike-Sverige

De två främsta lagen är kvalificerade till VM i slovakiska Bratislava 1-9 december. Även de två bästa treorna från sammanlagt fyra VM-kvalgrupper i Europa är kvalificerade.

Truppen:

Målvakter
Emelie Frisk, Täby FC IBK
Beverly Smedenäs, Malmö FBC

Utespelare
Sofie Andersson, IKSU
Stephanie Boberg, Pixbo Wallenstam IBK
Josefina Eiremo, IKSU
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Sofia Joelsson, IKSU
Amanda Johansson Delgado, IKSU
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Klara Molin, FBC Uppsala
Frida Norström, IKSU
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Elin Reinestrand, KAIS Mora IF
Iza Rydfjäll, IKSU
Sara Steen, Endre IF
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Emelie Wibron, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Anna Wiman, Linköping IBK

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login