Två företag i Örebro får finansiering för att utveckla innovationer

Av på 20 mars, 2019
Arkivbild

Nu får 43 små och medelstora företag och 100 startups finansiering av Vinnova för att utveckla innovationer och affärsidéer som kan bidra till hållbar tillväxt.

Startups och små och medelstora företag är viktiga för att få fram innovationer som driver på utvecklingen i näringsliv och samhälle. Men dessa företag har ofta svårt att hitta finansiering i tidiga skeden av utvecklingsprojekt där riskerna är stora.

Nu får 43 små och medelstora företag dela på 60 miljoner kronor från Vinnova för innovationsprojekt med stor kommersiell potential, som även kan bidra till FN:s hållbarhetsmål i Agenda 2030. Dessutom får 100 startups finansiering med upp till 300 000 kronor var för att utveckla sina affärsidéer.


I Örebro är det två företag som får finansiering av Vinnova:

Örebro

INCOMPANY SWEDEN AB, Logistik i molnet – vitalisering av logistiksektorn, sömlös och säker leverans i ett klick, 1 993 000 kr 

Deligate AB, Ett projekt för att minimera svinnet inom dagligvaruhandeln, genom att via dynamisk prissättning ge konsumenterna ett tydligt incitament för att alltid välja varor med kort datum., 1 168 592 kr 

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in