Två guld och ett silver på JEM i truppgymnastik

By on 3 december, 2021

I juniorherrarnas tävling var tre lag vidare till final och det var inget snack om vilket lag som var dagens bästa. Sverige vann efter oerhört bra prestationer i alla tre grenar på poängen 57.900 före Storbritannien och Estland.

– Det har varit en bra dag! Tävlingen gick ganska snabbt med tre lag, så man är ganska andfådd. Vi gjorde den bästa insats vi kunde och det är otroliga poäng!, säger Simon Wendelin Rydén som är mest nöjd med allas prestationer och att de lyckades hålla fokus hela dagen.

Damernas final blev en spännande tillställning där Island gjorde en stor upphämtning från kvalet. De svenska juniordamerna gjorde en riktigt bra tävling i alla grenarna och det blev spännande in i det sista. Sverige avslutade urstarkt i hopp och trots ett fint fristående från Island lyckades de svenska tjejerna med poängen 54.300 ta hem segern men bara en tiondels marginal före isländskorna. Storbritannien tog brons.

– Det känns väldigt bra, det var roligt med laget! Det blev tight mellan oss och Island så det var väldigt spännande. För min egen del är jag mest nöjd med friståendet. Det är helt nytt och det kändes coolt och härligt att få visa upp det för Sverige, säger Hanna Ljungberg som lyfter fram lagkänslan som en av delarna till dagens framgång.

JEM i truppgymnastik avslutades med mixedklassen och även här blev det en jämn och spännande tävling. Det svenska laget fick en jobbig start med en skada i första varvet på hopp. De två resterande varven var emellertid mycket bra. Laget körde ett mycket fint och synkroniserat fristående, där de på kort tid fick ändra om i formationerna då de var en gymnast kort. Laget avslutade fint i tumbling. Den totala poängen blev 50.050, vilket inte räckte för att nå dagens vinnare Storbritannien som körde en oerhört bra tävling och tog nationens första JEM-guld i truppgymnastik. Island tog hem bronset.

– Det började med att en lagkompis skadade sig, men som det lag vi är tog vi oss igenom situationen och det slutade med ett silver, så det var grymt! Jag är mest nöjd med min trippel på trampett och att vi tävlade till min låt som jag skrivit, säger Rasmus Peterson som tävlade i mixedlaget.

I morgon lördag går seniorernas finaler, som sänds via SVT Play.

Sport | Gymnastik
Örebronyheter

Källa Gymnastikförbundet

You must be logged in to post a comment Login