Två OS-platser: Framgång för svensk konståkning

By on 9 april, 2021

Efter ett framgångsrikt VM har Sverige säkrat två platser till OS i Peking i februari nästa år. Det är länge sedan svensk konståkning fick två kvalplatser redan på VM. Detta visar att svensk konståkning är att räkna med och har framtiden för sig.

– Det är fantastiskt roligt och visar att svenska konståkare hävdar sig bra i den tuffa internationella konkurrensen. Konståkningen är en av de snabbast växande idrotterna i Sverige. Att våra elitåkare lyckas på de stora mästerskapen betyder mycket för alla som håller på med konståkning, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Om någon åkare kommer få representera Sverige vid OS i Peking 2022 avgörs av SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) baserat på kommande säsongs resultat. SOK har tydliga regler för hur man blir uttagen till den svenska OS-truppen. Det innebär att det ännu inte är säkert att Sverige får skicka åkare till OS. Enligt SOK ska åkarna ha ett resultat som motsvarar en topp-åtta placering i VM eller vara ett framtidslöfte som kan lära och utvecklas av att medverka på ett OS.

– Nu har vi tydliga poängmål som vi måste nå. Från förbundets sida kommer vi att stötta våra åkare för att de ska nå sin maximala potential. Målen är tuffa, men absolut inte omöjliga.

Sport
Örebronyheter

Källa: Svenska Konståkningsförbundet

You must be logged in to post a comment Login