Två personer frihetsberövade misstänkta för rån i Örebro

By on 12 september, 2022
Arkivbild

Lördagen den 10 september, vid 16.30-tiden, uppmärksammade en polispatrull hur en man stal handväskan från en kvinna på Tornfalkgatan. Kvinnan hade handväskan på sin cykel.

Patrullen kunde gripa mannen, som är i 25-årsåldern, och han blev efter förhör anhållen av en åklagare som misstänkt för bland annat grov stöld. I samband med gripandet gjorde han sig också skyldig till våld mot tjänsteman och grovt brott mot knivlagen.

Utredningsåtgärder som gjordes efter gripandet ger att mannen även blir misstänkt för ett rån som skedde på Angelgatan den 26 augusti, då han är misstänkt för att ha ryckt halsband av en kvinna i 90-årsåldern. Han är dessutom misstänkt för ytterligare ett rån den dagen, då man har anledning att anta att han har ryckt halsband av en kvinna i 70-årsåldern på Örnsköldsgatan.

På morgonen idag, måndagen den 12 september, har ytterligare en person, en man i 30-årsåldern, blivit frihetsberövad som misstänkt för att, tillsammans med den andra mannen, ha ryckt halsband av en kvinna i 50-årsåldern. Detta har skett utanför Willys i Västhaga den 5 september, även han är numera anhållen.

Polisen utreder ett tiotal ärenden gällande rån, alternativt grov stöld, där personer antingen har ryckt halsband eller handväskor från kvinnor. I majoriteten av fallen handlar det om äldre kvinnor som är utsatta. Polisen utreder om dessa ärenden har något samband med de personer som nu sitter frihetsberövade.

Örebro
Örebronyheter

Källa Polisen

You must be logged in to post a comment Login