U19 visade klass – vann EFT-premiären

By on 18 oktober, 2019

U19-damlandslaget vann första matchen mot Tjeckien i Euro Floorball Tour med 6-3 efter hattrick av Philippa Blom.

I första perioden kände lagen på varandra och båda lagen skapade chanser och i periodvila stod det 1-1. Sverige började andra perioden med ett power play där Philippa Blom satte sitt första mål för dagen. Sedan fortsatte båda lagen att skapa chanser men Sverige var strået vassare och gick i periodvila med en 3-1-ledning.

Sverige vann slutligen med 6-3 efter att ha släppt in Tjeckien i matchen i början på tredje. Det sjätte och sista målet gjordes av Philippa Blom vilket blev hennes tredje mål för dagen.

U19-damlandslaget spelar nästa match i EFT under lördagen klockan 10.00 mot Schweiz. Den matchen sänds gratis på TVCOM.

Camilla Granelid, förbundskapten
– Det är en speciell match eftersom det är alla spelares första landskamp.

– Det är starkt att kunna vända tillbaka i tredje efter att Tjeckien kvitterat. – jag tycker att vi avslutar på bästa sätt.