Uddlöst Örebro SK förlorade mot Halmstad

Av på 26 april, 2022

Under tisdagen to Örebro SK emot Halmstads BK hemma på Behrn Arena för den fjärde omgången av Superettan 2022.

Örebro SK hade inför matchen vunnit två av sina tre matcher och med två vinster på raken kändes det som om laget hade lite medvind. Halmstad å andra sidan hade vunnit en match, förlorat en och spelat en oavgjord men senast var det vinst mot Dalkurd.

Halmstad var det klart bättre laget i den första halvleken där de satte en hög press som Örebro hade svårt att ta sig ur och även om hemmalaget hade ett stort bollinnehav så skapade man inte mycket framåt. Örebro gjorde det ofta svårt för sig i eget straffområde och i den 33 minuten kunde Halmstad utnyttja ett sådant misstag och ta ledningen 0-1. Hemmalaget hade framför allt problem i speluppbyggnaden av sina anfall där man ofta hamnade ända bak hos målvakten. Mot slutet av halvleken hade Örebro en bättre period men den slutade ändå 1-0 till Halmstad.

Till den andra halvleken bytte Örebro in David Seger och Noel Milleskog för att få upp energin i laget. Energin blev också bättre och Örebro började skapa chanser, hemmalaget lyckades till och med pressa Halmstad under perioder. I den 81 minuten hade Noel Millesko en riktigt bra chans men så fick Halmstad i den 87 minuten en straff tilldömd efter att Nasiru Moro dragit ner en Halmstadspelare i straffområdet, 2-0 till bortalaget var ett faktum.

Örebro börjar med en bedrövlig första halvlek där inget stämde och där laget kändes håglöst, att man dessutom har ett kaos vid försvar i eget straffområde gör inte saken bättre. Jag undrar också hur länge Nasiru Mor skall var med i startelvan då hans spel är alldeles för osäkert och är en starkt bidragande del till osäkerheten i försvaret. Det kanske börjar bli dags att rumstrera om i startelvan för Axel och få in tillräckligt med energi från start.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 1 maj borta mot Västerås SK.

Matchen slutade Örebro SK 0 – Halmstads BK 2.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in