Undervisning på plats för kommunens gymnasieskolor och vuxenutbildning

Av på 16 juni, 2020
Arkivbild

Efter vårens distansutbildning planerar vi nu för undervisning på plats i höst, detta efter Folkhälsomyndighetens besked om att öppna upp gymnasieskolor och vuxenutbildningar.

Öppnar med omsorg
Nu jobbar vi med att anpassa våra verksamheter för att bedriva undervisning på plats i skolornas lokaler. Våra skolor kommer öppna försiktigt och vi kommer behöva anpassa vardagen på skolorna efter rådande rekommendationer. Det innebär bland annat att vi kommer att behöva använda olika ingångar, anpassa scheman och införa nya städrutiner. Alla skolor har olika förutsättningar och därför måste vi nu titta på vad just respektive skola behöver justera inför hösten. 

– Det är många som längtar efter att få komma tillbaka till skolan och vardagen. Samtidigt är vi måna om att både våra elever och våra medarbetare ska känna sig trygga med att komma tillbaka till sin skola, säger Mokhtar Bennis, skolchef för kommunens gymnasieskolor.

En del elever är redan på plats från 17 juni
Komvux har från och med den 17 juni elever som undervisas i en kombination av distans- och klassundervisning. Klassundervisningen gäller främst elever på sfi som behöver stöttning i klassrumsmiljö för att kunna komma vidare i sin kunskapsutveckling.

– Från och med imorgon har vi ett par hundra sfi-elever på plats i Komvux lokaler på Campus Risbergska. Vi är noga med att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att förhindra smittspridning och det här blir ett bra tillfälle för oss att testa på livet tillbaka på skolan i lite mindre skala inför höstens uppstart, säger Veronica Svensson, skolchef på Komvux.

Alla elever får mer information inför skolstart i höst
Alla våra elever på gymnasieskolor och Komvux, nya som gamla, kommer få mer information om vad som gäller inför terminsstart i augusti, via sin skola.

Lokalt | Örebro Kommun
Örebronyheter

Källa Örebro Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in