Unga har fler frågor om att skicka nakenbilder

Av på 20 januari, 2019

UMO.se märker ett stort intresse från unga som undrar om man får, bör, eller måste skicka nakenbilder via sociala medier. Många unga går också in på UMO.se och ger råd till andra unga.

På UMO.se finns råd, artiklar och bildspel samt frågor från unga med svar från både vuxna och andra unga. Den senaste tiden har antalet besök till sidan om att skicka nakenbilder ökat, ca 3 200 besök sedan årsskiftet.

Johan Nilsson, sjuksköterska och sexualupplysare vid UMO.se säger:
Sexualiteten är något lustfyllt som innebär nyfikenhet och utforskande, och med ny teknik så tar det sig nya uttryck. Men det finns också nackdelar. Dels att en bild som skickas sen kan spridas eller visas för andra på sätt som det inte var tänkt. Det är bra att unga kan gå in på UMO.se och läsa både vad andra har varit med om och vilka råd som vuxenvärlden har.

Ingen annan har rätt att hota eller tvinga någon att skicka bilder som han eller hon inte vill. Det är brottsligt och bör polisanmälas. Det finns alltid hjälp att få i såna situationer. Ett första steg är att prata med en vuxen som man har förtroende för.

Artikel: Illa behandlad på nätet – det här kan du göra »

Fråga varandra: Ska jag skicka nudes till honom »

Fråga varandra: Ångrar att jag skickade nudes på snap »

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in