Ungdom nedbrottad soft air-gun och kniv beslagtogs

Av på 19 oktober, 2020

En allmänhet ringde in för att han såg 3-4 ungdomar bete sig misstänkt vid en busshållplats vid Gumaeliusskolan, anmälaren tyckte sig se ungdomarna hantera en pistol.

När polis kom till platsen sprang en pojke, som senare visade sig vara under 18 år, från platsen men polisen kom ikapp och tvingades brotta ner honom till marken. Vid kroppsvisitation anträffades en soft air-gun och en kniv på pojken. Både soft air-gun och kniv togs i beslag.

Han är nu misstänkt för brott mot knivlagen. De andra som befann sig på platsen är inte misstänkta för brott. Föräldrar och socialtjänst kommer att underrättas om brottsmisstankarna.

OBS:
Riskerna med att bära den här typen av vapen (soft air-gun/pistol) är stora i samband med konfrontation med polis. En soft air-gun är ofta svår att särskilja från ett riktigt vapen vilket betyder att poliser måste agera med stort säkerhetstänk för eget och andras skydd. Detta kan utgöra en stor fara för den som bär vapnet då det i vissa lägen skulle kunna framtvinga verkanseld från polisen om de uppfattar att de är utsatta för livsfara.

Lokalt | Guameliusskolan Örebro
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in