Unikt samarbete för att lyfta Hjälmareregionen

Av på 18 mars, 2022
Arkivbild

Hur kan vi skapa en levande, attraktiv miljö kring Hjälmaren, Sveriges fjärde största insjö? Det är en av frågorna som kommer att diskuteras när offentliga aktörer från fem kommuner och tre län träffas för att skapa nya samarbeten för utveckling.

Hjälmaren erbjuder en mängd upplevelser, inte bara direkt i anslutning till sjön. Här finns alla möjligheter för att skapa ett liv tillsammans med vatten. Hjälmaren är en del av fem kommuner, Arboga, Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker och Örebro. Den ligger även i tre län, Södermanland, Västmanland och Örebro län. Därför är ett mer omfattande samarbete avgörande för områdets framtida utveckling. Tillsammans ska vi attrahera invånare, besökare och näringsliv till Hjälmaren. På programmet står bland annat utmaningar och möjligheter kring stora insjöar samt presentation av förslag till en Strategi för Hjälmarens gemensamma utveckling.

Konferensen anordnas av Örebro kommun, Region Örebro län och Länsstyrelsen i Örebro län.

Medverkande är politiker och tjänstepersoner som arbetar med utveckling av friluftsliv, tillgängliggörande av natur- och kulturmiljöer samt tjänstgörande inom besöksnäring och landsbygdsutveckling.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in