Universitetet | Örebrostudent till Vinteruniversiaden i Granada

Av på 28 januari, 2015

Örebrostudent till Vinteruniversiaden i Granada – studentidrottens motsvarighet till ett olympiskt spel!

Vinteruniversiaden pågår mellan den 3-14 februari i spanska Granada och Sverige skickar en trupp på 61 personer. Örebro universitet representeras av delegationsledaren Ata Pirmoradi som till vardags studerar idrott och psykologi.

Den svenska truppen innehåller flera meriterade idrottare, exempelvis Viktoria Helgesson som denna vecka deltar i konståknings-EM i Stockholm. Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Tävlingarna håller högsta internationella klass och fungerar ofta som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap. Gemensamt för deltagarna i Universiaden är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. I årets Vinteruniversiad deltar cirka 2 500 idrottare.

– Vi kan räkna med tävlingar i världsklass under Vinteruniversiaden. För studentidrottarna är en Universiad ett utmärkt sätt att utveckla sin mästerskapskompetens inför framtiden, säger Daniel Kudrén, tävlingsansvarig, Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

För utförlig information om den svenska truppen se dokumentet Pressinformation i vårt pressrum på Mynewsdesk.

Vinteruniversiaden i korthet
* 2 500 deltagare från 56 länder
* 1 500 – 3 000 volontärer
* Nio obligatoriska idrotter: alpin skidåkning, curling, ishockey, konståkning, längdskidor, short track, skidskytte, snowboard och teamåkning. Längdåknings-, skidskytte- och backhoppningstävlingarna genomförs i Slovakien.

Örebro Universitet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in