Uno Svenningsson släpper nya singeln ”Fickor fulla av sand”

Av på 21 juni, 2021

Uno Svenningsson är tillbaka med ny musik. Vi hintade redan förra året att de skulle komma två EP. Dessa två EP blev istället två nya album. Först ut var kritikerrosade albumet ”Österlen” som släpptes i vintras, ett samarbete med producenten Lars Halapi.

Nu är det dags för ett första smakprov från album nummer två som är planerat till våren 2022 och valet föll på somriga låten ”Fickor Fulla Av Sand”, och det är en ren familjeaffär.

“Att längta efter en känsla, eller en speciell plats är vad Fickor fulla av sand handlar om för mig. Detta är den första låten som jag gör i samarbete med Mark. Att få jobba ihop far och son, det är verkligen mäktigt. Vi har skrivit låtarna tillsammans, och Mark har producerat. Vi matchar varandra väl, nytt möter gammalt och kreativiteten har flödat.” – Uno Svenningsson

Nya singeln. ”Fickor fulla av sand” släpps idag fredag 18 juni och den 6 juli är det TV premiär när Uno medverkar i SVT’s Allsång på Skansen.

”Fickor fulla av sand”

Text: Uno Svenningsson, Mark Bihli & Carina Svenningsson Bihli
Musik: Uno Svenningsson & Mark Bihli
Producerad av Uno Svenningsson & Mark Bihli
Uno Svenningsson släpps via Playground Music

Om:

Uno Svenningsson har har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá där man bland annat mottog en Grammis 1991 i kategorin ”Årets rockgrupp”. Unos soloäventyr påbörjades 1994 med det självbetitlade albumet ”Uno” där bland annat låtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren – direkt blev stora hits. Därefter har det blivit hela åtta album, och många radiohits som ex ”Vågorna”, samt mängder av lovordade och uppmärksammade turnéer. 

2017 medverkade Uno Svenningsson i ”Så mycket bättre” på TV4 som föranledde ett stort genomslag hos den stora och kärleksfulla publiken. Strax efter TV-succén släpptes Unos album ”Andras sånger” vilket följdes av en bejublad turné där både egna låtar och tolkningar framfördes, inte minst den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.

Kultur
Örebronyheter

Källa: PR&Beyond

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in