Uppdaterad information om tillfälligt säljstopp av IKEA köttbullar.

Av på 26 februari, 2013

Vi avvaktar resultatet av de ytterligare tester som genomförts efter att tjeckiska myndigheter igår upptäckt att våra köttbullar kan innehålla spår av hästkött. Köttbullarna som igår slutade serveras och säljas förvaras frysta i väntan på ytterligare testresultat. Av den lilla andelen köttbullar som hann bli tillagad komposteras majoriteten och en stor del blir biogas, beroende på kommunernas avfallshantering.

Redan för två veckor sedan inledde IKEA koncernen utökade DNA-analyser av alla köttprodukter i sortimentet. Tolv testade exemplar från olika partier av köttbullar visade inga spår av hästkött. För att säkerställa dessa testresultat, genomför vi nu ytterligare tester på samma parti som den tjeckiska myndigheten fann indikationer av hästkött i. Resultaten från dessa tester förväntas vara klara senare i veckan och då kommer vi kunna återkomma med mer information.

Våra kunder ska kunna lita på det som står på innehållsförteckningen är det som serveras och säljs i våra varuhus. Det är med hänsyn till våra kunder som vi väljer att inte sälja och servera köttbullar i väntan på ytterligare testresultat.

På IKEA kompromissar vi inte med kvalitet, säkerhet eller ingredienserna i den mat vi säljer och serverar. Vi ställer hårda krav på våra leverantörer att de gör tester på det som levereras. Utöver det gör vi kontinuerligt egna tester på produkterna i vårt sortiment.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in