Upprop från kollektivtrafiken i hela Sverige

Av på 30 april, 2020
Arkivbild

Kollektivtrafiken blöder ekonomiskt. Utan kompensation för tappade intäkter och merkostnader väntar ett stålbad för branschen redan om ett par månader. Nu behövs en garanti om att samtliga merkostnader kopplat till kollektivtrafikens samhällsinsats i coronakrisen kompenseras av staten.

Det skriver branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik och ordförandena för samtliga Sveriges regionala kollektivtrafikmyndigheter i ett upprop i Svenska Dagbladet den 29 april och kräver handling.

– Det är allvar nu. Om man kan stötta flyget för att inte flyga måste man kunna kompensera tågen och bussarna som rullar så att de kan fortsätta rulla. Här behövs besked för vad som handlar om 1,6 miljarder resor, 96 procent av landets busstrafik, 86 procent av landets tågtrafik och tiotusentals jobb. Annars har vi att vänta ett stålbad för kollektivtrafiken i hela landet, säger Kristoffer Tamsons, ordförande för Svensk Kollektivtrafik.

– Kollektivtrafiken blöder ekonomiskt, över hela landet. I uppropet är representanter för alla län och alla regionala kollektivtrafikmyndigheter eniga då man delar problembild och behov av lösning. Det behövs en statlig garanti om att samtliga merkostnader kopplat till kollektivtrafikens samhällsinsats i coronakrisen kompenseras för, säger Helena Leufstadius, VD för Svensk Kollektivtrafik.

Fakta:
I uppropet framgår att kollektivtrafiken har lyckats upprätthållas genom coronakrisen så här långt, trots nya statliga krav och uppmaningar som lett till minskat resande. Men detta kommer inte gratis.

Utan kompensation kommer det att slå mot trafikens möjligheter att bidra till samhällets robusthet nu, men också förmåga till återställning efter hanteringen av covid-19. På kort sikt väntar neddragningar av trafikutbudet och indragna linjer. Därefter väntar höjda biljettpriser och den överhängande långsiktiga risken att trafikföretag helt går under när ekonomin tryter.

Regeringarna i Danmark och Norge har redan tydligt samlat sig till stöd för kollektivtrafiken med riktade miljarder. Avsändarna till debattartikeln kräver att Sveriges regering och riksdag nu också tar sitt ansvar för att säkra kollektivtrafikens finansiering, med en garanti för statlig kompensation. Låt inte coronakrisen bli krisen där den svenska kollektivtrafiken blev ett av offren.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa Svensk Kollektivtrafik

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in