Upptäck Grekland till fots – Apollo lanserar nya vandringsupplevelser i sommar

By on 21 februari, 2021

Apollo Sports, Nordens största arrangör av träningsresor, utvecklar erbjudandet av vandringsupplevelser med både nya destinationer, vandringsresor och vandringsleder. I sommar fokuserar researrangören på vandring framförallt i Grekland med dess otaliga leder över höga berg, över sanddyner, genom raviner och utmed kusterna.

– Vi ser att allt fler svenskar väljer promenad, power walk och vandring som träningsform och att vandra på semestern blir allt mer populärt. Hälsofördelarna med vandring är många. Vandring stärker kroppen, sänker stressnivå och blodtryck. Vi har erbjudit vandring i flera år men i sommar gör vi en ännu större satsning framför allt i Grekland, säger Daniel Giray, Nordisk sportchef Apollo.

Apollo har handplockat några av de mest natursköna vandringslederna i Grekland och arrangerar till sommaren flera vandringsresor med guide. Det grekiska landskapet passar utmärkt att upptäcka till fots, särskilt under för-och sensommaren. Se Apollo Sports träningskalender. För den som inte vill vandra i flera dagar utökas också utbudet med både endags- och halvdagsvandringar.

– Grekland får de flesta att tänka på vita stränder och kristallblått vatten men det finns oerhört mycket mer att upleva. I exempelvis Epirus regionen i nordvästra Grekland ligger världens djupaste ravin, Vikos. Naturupplevelsen är makalös och slår det mesta. Jag hoppas att vårt vandringsprogram kommer att bidra till att fler upptäcker en sida av Grekland som för många hittills är okänd, säger Nina Hornewall, kommersiell direktör i Apollo. 

I sommar finns vandringsresor till bland annat Kreta och Epirusområdet och flera nya dagsutflyker på resmålen Limnos, Samos, Zakynthos, Kreta.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Apollo

You must be logged in to post a comment Login