Utbildningen ProMeister Fordon får nya fräscha verkstadslokaler

Av på 8 februari, 2021
Foto: ProMeister

Lärlingsutbildningen ProMeister Fordon på Realgymnasiet i Örebro har fått nya toppmoderna verkstadslokaler där en stor del av elevernas utbildning tar plats. Utbildningen drivs av Lärande i Sverige, genom Realgymnasiet tillsammans med ProMeister, en del av Mekonomen Group, som tillhandahåller utbildning och tjänster till fordonsbranschen.

– Det känns fantastiskt roligt att eleverna nu har påbörjat sin undervisning i ProMeisters nya verkstadslokal. Det finns gott om utrymme och eleverna är väldigt nöjda med deras nya arbetsmiljö, säger Becky Evensen, rektor på Realgymnasiet.

Den nya verkstaden är toppmodern och innehåller det senaste i verkstadsutrustning. Lokalen hanterar bara personbilar och kommer därmed också att erbjuda en tystare arbetsmiljö.

Eleverna som genomför den praktiska delen av sin undervisning under ledning av ProMeister, visar stor nöjdhet i en undersökning som genomförs av ProMeister varje år. 100 procent av eleverna tycker att handledarna har hög kompetens och att de får uppgifter som gör att de utvecklas som framtida mekaniker. 100 procent av de tillfrågade rekommenderar även utbildningen till andra.

– Handledaren och lärarna är väldigt engagerade. De jobbar helhjärtat för att vi ska bli så kunniga mekaniker som möjligt. Ett annat stort plus är att vi har väldigt mycket praktisk undervisning under utbildningen vilket jag tror kommer utveckla oss bättre än andra, säger en elev.

– ProMeisters satsning på ProMeister Fordon och på framtidens arbetskraft är högprioriterat inom Mekonomen group så det känns så klart helt fantastiskt att kunna erbjuda eleverna bästa tänkbara förutsättningar för utveckling och utbildning, säger Andreas Forslund, Solutions Manager på Mekonomen Group.

Från och med årsskiftet får även de elever som läser ProMeister Fordon på skolan ett körkortspaket.

– Vi ser detta som en lysande möjlighet för oss att kunna hjälpa våra elever att fullfölja eventuella planer på att ta körkort. Det kommer med all säkerhet att bidra till att de blir än mer efterfrågade ur ett anställningsperspektiv och kommer hjälpa dem att stärka sitt CV, fortsätter Becky Evensen.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Lärandegruppen i Sverige

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in