Utbrott av covid-19 på Tullbackagården

Av på 13 januari, 2021

Tullbackagården i Nora kommun, boende för äldre, har drabbats av ett utbrott av covid-19 bland både boende och personal. Hittills har 18 personer testat positivt.  Aktuella siffror finns på www.nora.se/corona/vaccin

– Vi arbetar utifrån alla befintliga riktlinjer och med de skyddsåtgärder som finns tillgängliga för att både vårda smittade boende och boende som inte är smittade, säger socialchef Fredrik Bergström.

Tullbackagården har ett 60-tal boende på fem avdelningar. Smittan finns idag på tre avdelningar. Smittspårning pågår.

– Vård och omsorg om de smittade sköts av Nora kommuns egen personal med stöd av läkare på Nora vårdcentral, som vi har ett utmärkt samarbete med, säger Fredrik Bergström.

Boende som är smittade får stanna i sina lägenheter och personal med konstaterad smitta är sjukskriven i hemmet. För att skydda personalen och hindra smittspridning bland både personal och boende arbetar personalen enligt de rutiner och metoder som gäller för basal hygien dvs. munskydd och visir samt plastförkläde och handsprit vid arbete med de boende som testat positivt.

– De boende som nu testat positivt fick sin första vaccination mot covid-19 i förra veckan. Det är för kort tid för att ha utvecklat antikroppar.. För att skydda våra äldre måste nu hela samhället följa riktlinjerna och hålla ut – vi är så nära till en ljusning nu, säger Fredrik Bergström.

Nora kommun ber närstående att just nu avstå från besök på Tullbackagården men man är välkomna att hålla kontakt genom telefon eller digitala kontaktvägar Mer information på www.nora.se/boende

Hälsa |  Länet
Örebronyheter

Källa: Nora kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in