Utökade tider för resor med Flextrafiken i Karlskoga

By on 4 april, 2019
Flextrafiken är en bokningsbar minibuss alla kan boka och resa med och servicen finns till för att kunna ge alla bostadsområden i Karlskoga tillgång till kollektivtrafik.

Med start den 8 april förlängs tidsintervallet då du kan resa med flextrafiken i Karlskoga med 1 timme på vardagar och 2 timmar på lördagar. Flextrafiken är en bokningsbar minibuss alla kan boka och resa med och servicen finns till för att kunna ge alla bostadsområden i Karlskoga tillgång till kollektivtrafik.

Länstrafikens ordinarie biljetter gäller ombord och enkelbiljettspriset är detsamma som för en resa med stadsbuss – inga extra kostnader tillkommer för resenärer som använder denna service.

– I princip är det som att boka en taxi fast till samma pris som för en stadsbussresa cirka 10 kr för en ungdom, 21 kr för en vuxen och 43 kr för en familj. Märker vi att allt fler börjar nyttja Flextrafiken finns möjlighet att fortsätta driva Flextrafik även efter att det treåriga projektet med att testa det löpt ut, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

– Flextrafiken är ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken i Karlskoga som ger en ökad tillgänglighet för de människor som av någon anledning har svårt att använda den linjelagda trafiken. Jag tycker det är glädjande att vi nu kan utöka möjligheten att resa med Flextrafiken genom att förlänga tiderna, och jag hoppas att det kan locka fler karlskogabor att resa med oss, säger Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd.

Förhoppning om att fler kommer använda fler kommer använda flextrafiken
Under julledigheten förra året hade Karlskoga kommun i samarbete med Länstrafiken en kampanj där resenärer erbjöds resa gratis på lördagar. Detta kombinerades med förlängda öppettider och resultatet var ett märkbart ökat resande på lördagar.

Om det endast berodde på att det var gratis eller om det berodde på de utökade öppettiderna återstår att se nu när vi testar försöket igen med att förlänga öppettiderna för resor, säger Therese Sundin, miljöstrateg på Karlskoga kommun som fortsätter berätta om att en utvärdering av de förlängda tiderna ska göras till sommaren.

Flextrafikens nya tider från 8 april 2019

  • Vardagar 08.30-15.30 (+1 h på förmiddagen)
  • Lördagar 10-15 (+2 h på eftermiddagen)

Bokning av resan kan göras alla dagar i veckan mellan kl. 06.30-21.00 via Länstrafikens beställningscentral på tel. 0771 – 92 00 00.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login