Utvärderat koncept om cybersäkerhet till Sverige

By on 28 maj, 2023
Bild: Tryggare Sverige

Utvärderat koncept som ger barn kunskaper och färdigheter i cybersäkerhet kommer till Sverige.

I dagens digitala era har internet blivit en integrerad del av våra liv och erbjuder barn fantastiska möjligheter att kommunicera, lära och upptäcka världen på sätt som tidigare var otänkbara. Tyvärr finns det också faror som lurar online, som bedrägerier, exploatering, övergrepp och andra former av kränkningar.

Därför ingår Stiftelsen Tryggare Sverige ett samarbete med den nederländska organisationen HackShield med målet att skapa en säkrare och tryggare digital miljö i Sverige.

– HackShield är ett banbrytande koncept i form av bl.a. ett spel som lär barn om cybersäkerhet på ett engagerande och interaktivt sätt. Dessutom är spelet generationsöverskridande, där barn blir hjältar som hjälper äldre generationer att navigera säkert på nätet. Vi är glada över att ta HackShield till Sverige och vara en del av HackShields utvecklingsresa, säger kriminologen Marika Haug (Stiftelsen Tryggare Sverige).

Genom att erbjuda konceptet till skolor och huvudmän i hela landet kommer HackShield och Stiftelsen Tryggare Sverige att utbilda och rusta barn med kunskaper och färdigheter i cybersäkerhet.

Spelet kommer vara fritt tillgängligt för alla barn i Sverige och det kommer dessutom finnas ett tillgängligt och interaktivt lektionsmaterial som vänder sig till pedagoger.

– HackShield är inte bara ett spel utan snarare en rörelse och vi vill nå ut till så många barn och ungdomar i världen som möjligt. Sverige är ett land som värdesätter innovation och digitalisering och vi ser fram emot att se de första svenska barnen bli juniora Cyberagenter. Där ser vi Stiftelsen Tryggare Sverige som en perfekt partner och vi hoppas att många aktörer kommer att stödja Stiftelsen för att skapa samma framgångsnivå i Sverige som vi skapat med våra partners i Nederländerna, säger VD Tim Murck (HackShield).

För att möta de rådande utmaningarna på nätet behövs en holistisk och samordnad insats som involverar både privat och offentlig sektor. Om du eller din organisation/företag vill veta mer eller är intresserad av att vara en del av arbetet med att skapa en säkrare och tryggare digital miljö, är du välkommen att höra av dig.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Tryggare Sverige

You must be logged in to post a comment Login