Utvisning fällde BIK Karlskoga hemma mot Västerviks IK

By on 25 januari, 2019

Med tretton omgångar kvar av grundserien av Hockeyallsvenskan tog BIK Karlskoga emot Västerviks IK i den 40 omgången i Nobelhallen, Karlskoga har säkrat ett värdefullt tillskott över de kommande veckorna i form av Linus Lindström.

Linus Lindström kommer från Skellefteå, han förväntas inte bli någon bänkvärmare med tanke på att han började säsongen i Skellefteås första kedja och han debuterade för Karlskoga redan i kvällens match.

Första perioden blev till en kämpamatch där spelet böljade fram och tillbaka, sett till chanser var BIK Karlskoga det lag som låg närmast till att spräcka nollan, första perioden slutade oavgjort.

I den andra perioden växlade Västervik upp ett par steg och det gjorde att spelet öppnades upp, det var även gästerna som kom fram i mer vassa lägen där BIKs målvakt Henrik Lundberg stod för många viktiga räddningar och perioden slutade oavgjort.

Det var Västervik som spräckte måltorkan, det gjorde de i början av den tredje perioden. Det hann bara gå 46 sekunder så kom målet för gästerna, målet kom i powerplayspel. Karlskoga vaknade till och började trycka på men det gjorde även att det öppnades upp bakåt, där Västervik kunde komma upp i kontringar. Med 3.15 minuter kvar av matchen drog BIKs Jesper Kokkonen på sig en utvisning och med en man mindre så ökade inte chanserna att komma ifatt, istället kunde Västervik hålla undan och vinna tillställningen med uddamålet.

Sett till hela 60 minuter så var det en tillknäppt match där bägge lagen inte gav varandra speciellt mycket, när det är såna matcher brukar enskilda misstag bli matchavgörande. Den här matchen var inget undantag då det var en utvisning som kom att fälla ett avgörande, när det är så mycket sm står på spel måste man tänka till innan man går in i situationer. Med så lite kvar av en grundserie oh desto närmare ett avgörande man kommer desto mer måste man tänka på sitt agerande, nu är det ”bara” tolv poäng ner till ingemansland och där ska Karlskoga förhoppningsvis inte hamna.

I den 41 omgången tar sig BIK Karlskoga an MODO Hockey Onsdag 30 Januari 2019.

Första perioden 16 minuten utvisning Västervik, två minuter Alfred Andersson fördröjande av spel. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistiken första BIK Karlskoga 6 – Västerviks IK 4

Andra perioden tolfte minuten utvisning Västervik, två minuter Jens Holmström holding. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. 20 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Victor Berglind crosschecking. Powerplay Västervik i de 33 återstående sekunderna av den andra perioden, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistiken andra BIK Karlskoga 8 – Västerviks IK 9

Tredje perioden inledde Västervik med powerplay i 1.13 minuter, mål Västervik i första minuten, Darren Nowick gjorde 1-0. 17 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen hooking. Powerplay Västervik, ingen utdelning. Timeout begärd av Karlskoga i den 19 minuten, målvakt Henrik Lundberg plockades ut i samma minut.

Tredje perioden slutade 1-0 till Västervik