Vaccinplanering vecka 25 – öppnar för personer födda 1986 eller tidigare

Av på 18 juni, 2021

Under vecka 25 vaccinerar Region Örebro län med 18 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination. Från och med söndag öppnar bokningen för personer som är födda 1986 eller tidigare.

Under vecka 25 kommer Region Örebro län att vaccinera med 18 000doser vaccin. Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Nu är det personer som är födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination. Från och med söndag kan personer som är födda 1986 eller tidigare boka tid. Bokningen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

– Just nu får vi bra leveranser av vaccin och kommer att kan gå neråt i åldrarna som planerat. Eftersom vi måste ha vaccin både till första och andra dosen behöver vi fortsätta att tänka långsiktigt och i två steg. Att ta både första och andra dosen är viktigt för att uppnå fullgott skydd, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

De här vaccineras nu

De som kan boka tid för vaccination under vecka 25 är:

  • Du som är född 1986 eller tidigare
  • Du som är 18 år eller äldre och tillhör en utpekad riskgrupp.
  • Du som är 18 år eller äldre, gravid och har passerat graviditetsvecka 12. 
  • Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.
  • Du som är 18 år eller äldre och får stöd enligt LSS, har boendestöd eller personlig assistans.
  • Du som arbetar i hemsjukvård, i hemtjänst eller på särskilda boenden, som boendestödjare eller personlig assistent samt vård- och omsorgspersonal som arbetar vårdnära.

För unga med kronisk sjukdom gäller speciella rekommendationer. De som berörs får mer information via sin vårdkontakt. 

Nära 60 procent har fått första dosen vaccin

I Örebro län har 145 081 personer fått sin första dos vaccin och 89 644 personer den andra. Det innebär 59,12 respektive 36,60 procent av länets befolkning. Siffrorna kan komma att justeras upp i efterhand.

Hälsa | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in