Vad hände där egentligen Örebro Hockey

By on 29 februari, 2020

Örebro Hockey går riktigt riktigt illa just nu och laget har inför bortamatchen mot kvällens bortamatch rasat i tabellen, ser man på de tio senaste matcherna har Örebro tagit två vinster i de tio senaste matcherna. Nu mötte man ett Växjö som låg på tionde och sista play-in plats 14 poäng bakom, kan låta säkert men ser man till poängen man får med sig vid vinst per match så kan det gå fort. Det var riktigt tajt poängmässigt i tabellen, Örebro tog inte chansen att komma närmare säker slutspelsplats.

Matchen inleddes i ett så lågt tempo att man undrade om sändningen var inställ på slow motion, man kunde undra om det var på riktigt två lag som spelade i Svenska Hockeyligan!? Örebro var i ledning efter första 20 efter ett misstag från Växjö. Det var gästerna som fortsatt försökte tråka ut hemmalaget i mittperioden, Örebro med sitt ineffektiva spel som inte ledde fram till någonting och vips så var Växjö i ledning. Misären för Örebro fortsatte i den tredje perioden, även om intensiteten höjdes en aning med ca åtta minuter kvar. Örebro försökte skapa nerv i matchen, men det var Växjö som stod emot samt utökade med två mål och fick med sig tre poäng.

Som Örebro spelar nu kommer det inte att räcka långt i kommande play-in, matchen mot Växjö var ett riktigt lågvattenmärke som det är svårt att komma under. Det är konstigt hur laget spelar just med tanke på nyförvärv som skulle komma in och ge spets till ett lag som redan hade visat minst toppsexplacering och mer eller mindre säkrat slutspel, jämfört med hur det såg ut då när de presterade på topp och nu är det som dag och natt. Hur de ska komma igång och ta sig upp till samma nivå som då det var som bäst blir något att bita i för tränartrojkan i Örebro, det är roligare just nu att kolla tuggummihockeyn i Allsvenskan än att se Örebro Hockey äntra isen i dagsläget.

Med sju matcher och 21 poäng kvar att spela om kommer det i alla fall att räcka till play-in, men spelar Örebro fortsatt såhär så kommer det inte att spela någon roll för då är det tack och godnatt. De måste upp i tempo, intensitet, effektivitet, ja ALLT måste bli bättre, Tisdag 3 Mars 2020 väntar bottenlaget Oskarshamn och då ska man helt kunna begära vinst. Klarar inte Örebro av att städa av dem kan man lika gärna ställa in skridskorna, vila upp sig, komma ut helt utvilade när play-in startar och går för fortsatt slutspel. Just nu ser det rent ut sagt skitdåligt ut, publiken i Behrn Arena borde få betalt för att komma ner för att fylla hallen som de har gjort match ut, match in!

Första perioden sjätte minuten utvisning Växjö, två minuter Jacob Mickflikier tripping. Power play Örebro, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher interference. Power play Växjö, ingen utdelning. 13 minuten mål Örebro, Robin Kovacs 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers 3 – Örebro HK 11

Andra perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs holding. Power play Växjö, ingen utdelning. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa hooking. Power play Växjö, 14 minuten mål, Brendan Shinnimin kvittering till 1-1. 19 minuten mål Växjö, Niclas Lundgren 2-1.

Andra perioden slutade 2-0 till Växjö
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers 9 – Örebro HK 10

Tredje perioden sjätte minuten mål Växjö, Fredrik Karlström 3-1. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström tripping. Power play Växjö, ingen utdelning. 16 minuten mål Växjö, Jacob Micflikier 4-1.

Tredje perioden slutade 2-0 till Växjö