Vägbula orsakade krock mellan cyklister och bilist

By on 28 maj, 2023
Foto: Pixabay

Enligt Aftonbladet skall ett 20-tal cyklister vara inblandade i en trafikolycka med en personbil på en landsväg strax utanför Nora.

En bilförare skall ha kört in i en klunga med ett 20-tal cyklister inblandade enligt SOS alarm.

– Vid 10.20 fick vi in att en personbil som färdades i 70 kilometer i timmen körde in i en cykelklunga, säger Nina Begallo, teamledare på SOS alarm, som svarar för räddningstjänsten i Bergslagen till Aftonbladet.

Två personer skall ha förts till sjukhus med allvarliga skador.

– Vi åker dit och SOS skickar ambulans och räddningstjänst. Väl där ser vi att två är allvarligt skadade som får åka ambulans, säger Ola Olsson, presstalesperson vid polisen till Aftonbladet.

Ingen misstanke om brott

Polisen misstänker i nuläget inte något brott som kan kopplas till olyckan.

– Vi åker dit och SOS skickar ambulans och räddningstjänst. Väl där ser vi att två är allvarligt skadade som får åka ambulans, säger Ola Olsson, presstalesperson vid polisen till Aftonbladet.

Föraren som fanns kvar på platsen var enligt polisen chockad.

– Räddningstjänsten är kvar på platsen och ser över några cyklister. Det ska vara några personer som träningscyklade tillsammans, säger Nina Begallo till Aftonbladet.

Polisens arbete kommer fortsätta på platsen med flera resurser.

– Vi är där och försöker bilda oss en uppfattning om vad som hänt, säger Ola Olsson till Aftonbladet.

Uppdatering kl. 20.59:

I en nedförsbacke började det gå en aning fort för cyklisterna som var uppe runt 45 kilometer i timmen, där de fick möte. Både bilist som cyklister la sig där man skulle på vägbanan, däremot var det ingen som såg att det fanns en bula i nedförsbacken. En bula som antagligen är orsakad av tjälskador, en decimeter hög.

En av cyklisterna kör in i bulan, vilket gör att styret slår om och det uppstår en masskrock. Det gör att minst en cykel slår in i bilen, på sidan som tur är där resten av cyklisterna går i backen.

En av cyklisterna kan krishantering och en annan jobbar som ambulansvårdare, bilisten hade en första hjälpen-väska där man börjar med att ta hand om de skadade. Det visar sig att två cyklister är allvarligt skadade som tas till sjukhus, resten är mörbultade och har en blandning av blåmärken och rejäla skavsår, även en axel är ur bruk. Men de flesta fortsätter cykelturen.

De skadade cyklisterna hade tagits till Örebro Universitetssjukhus akutmottagning där de hade fått behandling där två hade nyckelbensbrott, en med handledsbrott, skrubbsår och hjärnskakning.

Nora
Örebronyheter

Källa: Aftonbladet

You must be logged in to post a comment Login