Väggen Furch såg till att Örebro HK fick med sig tre poäng hem till Närke

By on 16 januari, 2020

Örebro åkte till Leksand för match i den 33 omgången av Svenska Hockeyligan, det gjorde de med ett gäng skador i laget. Forwardsduon Marcus Weinstock, Sakari Salminen och backen Aaron Irving saknas, även backen Rasmus Rissanen var ett frågetecken. Till skillnad mot hemmalaget Leksand som hade en helt skadefri trupp, kunde det räcka mot ett starkt Örebro?

Det var Leksand som var det dominerande laget och skapade riktigt många bra chanser, hemmalagets spel kom av sig när Örebro mitt ur ingenting tog ledningen genom Lukas Pilö i den 15 minuten. Efter gästernas ledningsmål kom Leksands spel av sig, Örebro kom in i spelet mer och mer. Den andra perioden var den första lik då Leksand låg på ihärdigt och dominerade spelet, Örebro och framförallt gästernas målvakt Dominik Furch släppte inte till något. Örebro steppade upp i den sista perioden och fick ett bra mycket bättre grepp om spelet, Leksand fick det jobbigare och de kom varken ifatt eller förbi trots ett längre spelövertag i slutet av matchen då målvakten plockades ut, nu räckte inte det och Örebro gick vinnande ur matchen.

Örebro ställdes mot ett Leksand som dominerade i de två inledande perioderna men det var gästerna som kunde ta ledningen i den första perioden, ett mål som uppstod ur ett läge som egentligen inte fanns. Hemmalaget pressade på och fick med sig en hel del utvisningar (fyra stycken under hela matchen) utan att få in pucken i mål, det fick de inte på grund av ett defensivt bra jobbande Örebro där de hade ”väggen” Dominik Furch i målet som inte släppte till något över huvudtaget. Leksand sköt 29 skott och inte ett enda släpptes igenom, ett riktigt bra bevis på att försvaret fungerar som det ska. Det ska tilläggas att Leksand skapade klart flest chanser, bra chanser som lika gärna kunde ha varit mål om inte firma Furch hade varit på rätt plats.

Örebro ligger kvar på tredje plats i tabellen fyra poäng bakom tabellettan Luleå och börjar se bra ut nu när det närmar sig slutspel, nu på Lördag 18 Januari 2020 kommer Rögle BK till Behrn Arena för match i den 24 omgång.

Första perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson interference. Power play Leksand, ingen utdelning. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Viktor Lodin holding. Power play Leksand, ingen utdelning. 15 minuten mål Örebro, Lukas Pilö 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Leksands IF 16 – Örebro HK 10

Andra perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä charging. Power play Leksand, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 14 – Örebro HK 9

Tredje perioden nionde minuten utvisning Leksand, två minuter Martin Karlsson hög klubba. Power play Örebro, ingen utdelning. 13 minuten utvisning Örebro, två för många spelare på isen. Power play Leksand, ingen utdelning. 18 minuten timeout Leksand, hemmalaget tog ut målvakten.

Tredje perioden slutade 0-0