Välkommen till Elitserien ÖSK Bandy

By on 29 oktober, 2021

ÖSK Bandy hade tagit steget upp i Elitserien och under fredagskvällen var det comeback i högsta serien efter spel i Bandy Allsvenskan, motståndarna var inga mindre än Svenska mästarna Villa Lidköping, även kallat ”Världens bästa lag”.

ÖSK Bandy fick äntligen debutera i högst serien Elitserien och vilken värdemätare det blev, Villa Lidköping och man såg redan från start att hemmalaget hade respekt för motståndet.

Att man mötte ”världens bästa lag” visade sig ganska snabbt när Villa Lidköping knep bollen från start skrinnade runt i på egen planhalva, för att sätta fart efter några minuter passningsspel och spela sig igenom ett ÖSK-försvar som inte var på plats och sätta första målet.

Efter det rann det bara på för gästerna, ÖSK fick hur som helst in sitt första historiska mål i den 30 minuten men det var först efter att Villa Lidköping hade gjort fyra mål.

Halvtidsresultatet skrevs till 8-1 till Villa Lidköping, under intervjun med Villa Lidköpings spelare Alexander Härndahl så sa han på frågan ”Ska ni varva ner och spela av matchen nu?”, att nej nu ska vi visa vad vi kan och vi vill ha med oss ett bra resultat.

I den andra halvleken visade Villa Lidköping ingen pardon, ÖSK visade inte upp något direkt motstånd där försvaret sviktade något ordentligt. Hur som helst efter 1-8 i baken från den första halvleken för hemmalaget var det bara en transportsträcka för motståndarna, men det här är inte en av matcherna som ÖSK Bandy ska ta poäng i.

Man säga att ÖSK Bandy fick sig en stor dos bandylektion i premiären av Elitserien Bandy, matchen slutade 15-2 till gästande Villa Lidköping.

Tisdag 2 November 2021 kommer Västerås SK/BK till Behrn Arena för match mot ÖSK Bandy i den andra omgången av Elitserien Bandy.