Välkommen till Sveriges yngsta Americana festival

Av på 13 augusti, 2021

En ny musikfestival med koppling till New Orleans, en festival i hjärtat av Sverige. Tiveden i Laxå kommun. Tiveden Americana Festival går av stapeln den 10 – 11 september.

Tiveden Americana skulle ha startat sommaren 2020 men vi fick vänta – och vänta – och vänta. Men nu är det dags att fylla skogen med musik. Musik med rötter! Den 10 – 11 september bjuder vi på fantastiska artister, mat och dryck. Nu ska vi fira att livemusiken är tillbaka!

LINE UP:

  • Drew Young, USA
  • Erika Jonsson, SE
  • Dragon Dolls, SE
  • Gwen Hughes, USA
  • Ben Granfelt, FIN
  • Jennifer Saxell, CAN
  • The Dimpker Brothers, SE
  • Sophie Hansson, SE

FESTIVALEN ÄGER RUM PÅ EN UNIK PLATS I ETT AV SVERIGES VACKRASTE OMRÅDE

Skogsriket Tiveden ligger mitt emellan Göteborg och Stockholm. Ett stenkast från trängsel, buller och stress, där tystnaden och lugnet breder ut sig i ett av Sveriges sydligaste urskogsområden. En unik plats att njuta av naturen. Helgen den 10-11 september njuter vi av musik och gemenskap hos Luripompa i Sannerud där Tivedens Americana festival äger rum för första gången!

VAD ÄR KOPPLINGEN MELLAN TIVEDEN OCH NEW ORLEANS?

Det är kreatören och konstnären Bror Anders Wikström som knyter ihop det hela. Han föddes 1854 i Stora Lassåna, tidigare ett bruksimperium i Tiveden. Som 30-åring kom han till New Orleans där han var aktiv i stadens kultur och konstliv och var en av grundarna till “Artists Association of New Orleans”. Bror Anders Wikström ansvarade för New Orleans klassiska karneval Mardi Gras utformning mellan 1885-1909. Han ritade och konstruerade även karneval vagnarna till festivalen Mardi Gras, som än i dag används i festivaltåget. I samband med Tiveden Americana festivalen 10-11 september kommer en utställning på biblioteket i Laxå med hans verk att visas. Att dessutom kreatören och artisten Drew Young från New Orleans medverkar i festivalen och är en av grundarna till Tiveden Americana, knyter såklart ihop säcken.

– Det blir en dubbel anknytning med både konstutställning och festival. ”Det är jätteroligt. Det tycker även amerikanska ambassaden som planerar att komma på besök från Stockholm, säger Tomas Dahlberg, kulturchef i Laxå kommun till Länsposten-Örebro.

» Mer information här «

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: Westin Promotion

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in