Välkommet ställningstagande för idrottens demokrati och självständighet

By on 23 oktober, 2021
Foto: Fond&Fond

Riksidrottsförbundet välkomnar regeringens tydliga ställningstagande för en idrottsmodell som håller ihop bredd och elit och värnar den demokratiska strukturen och självständigheten.

Regeringen har lämnat ett skriftligt yttrande till EU-domstolen avseende en begäran om förhandsavgörande från en spansk domstol där den privata sammanslutningen European Superleague ifrågasätter FIFA:s och UEFA:s rätt att agera mot klubbar inom förbunden som inte följer de gemensamma reglerna. 

– Det är mycket glädjande att regeringen försvarar en idrottsmodell som ger så mycket tillbaka till samhället och samtidigt bevarar vår självständighet och värnar den demokratiska strukturen, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet. 

European Superleague med tolv klubbar ville bilda en stängd liga och samtidigt fortsatt delta i övrig fotbollsverksamhet organiserad av FIFA, UEFA och dess nationsförbund.  

– Även om det här råkar handla om fotboll är frågan principiell för hur vi organiserar idrott. Därför är det bra och viktigt att regeringen tydligt står upp för vår framgångsrika idrottsmodell där demokratisk uppbyggnad och idrottslig prestation står i första rummet, säger Björn Eriksson.

Sport | Sverige
Örebronyheter

Källa: Riksidrottsförbundet

You must be logged in to post a comment Login