Vancouver första laget att åka ur NHL-slutspelet.

Av på 8 maj, 2013

Slutspelet i NHL är full gång men i natt blev en serie klar. San Jose Sharks slog ut Vancouver Canucks med 4-0 i matcher.

Ser man på tabelläget så var det lite av en skräll då Vancouver tog tredjeplatsen och San Jose sjätteplatsen. Men i slutspelet blev det resepass för det kanadensiska laget, Sharks finska målvakt Antti Niemi har varit en av de största anledningarna till hajarnas framgångar.

Att Vancouver åkte är glädjande nyheter för det svenska hockeylandslaget. För nu finns bröderna Sedin och backen Alexander Elder tillgänglig för spel. Men just nu är det inte klart om de kommer ansluta till truppen.

Chicago tog kommandot:
Chicago_vs_Wild
Den stora favoriten i väst Chicago Blackhawks vann i natt mot Minnesota Wild med 3-0. Laget leder sin serie med 3-1 i matcher och kommer att spela nästa match hemma i United Center. Man har avgörandet i egna händer.

Pittsburgh Penguins som är favoriten i öst har inte samma förutsättningar då New York Islanders har bjudit upp till dans. Inatt vann New York laget med 6-4 och kvitterade serien till 2-2. Islanders stora stjärna John Tavares gjorde det avgörande målet.

Erik Karlsson
Ett annat topplag som det inte går så bra för är Montreal Canadiens. De slutade på andraplats i den östra konferensen men de ligger under med 1-3 i matcher mot Ottawa Senators. I nattens match avgjorde Kyle Turris på pass från den svenska backstjärnan Erik Karlsson.

Nya matcher i natt:
Slutspelet fortsätter i natt med matcherna Boston – Toronto, Washington – NY Rangers, LA Kings – St.Louis och Detroit – Anahiem. Både Boston och Washington kan ta kommandot med 3-1 i matcher om de vinner. De övriga två står det fortfarande 2-2 i.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in